De beste boekhoudprogramma’s voor zelfstandigen

Foto:

Advertorial Als zelfstandig ondernemer of ZZP’er komt er een hele hoop op je af. De klanten waar je achteraan moet gaan, de opdrachten die je zelfstandig uitvoert, de processen die je zelf moet verzinnen of aan elkaar knopen. Noem het maar op. Wanneer je eindelijk denkt jouw werkweek achter de rug te hebben en lekker te kunnen ontspannen, schiet het te binnen. De boekhouding!

Een hele hoop wordt er van je verwacht als zelfstandig werker. En dan wordt er natuurlijk ook verwacht dat alles zorgvuldig en tijdig gedaan wordt. En dat lukt meestal ook wel. Maar extra hulp heeft nooit eerder iemand kwaad gedaan. Onderstaand bevinden zich de best geteste boekhoudprogramma’s en criteria. Van meest geschikt boekhoudprogramma tot de minst geschikte.

Best geteste boekhoudprogramma’s
De volgende systemen zijn de vijf best geteste boekhoudprogramma’s in de markt.

E-boekhouden
E-boekhouden is het meest gebruikte boekhoudsysteem voor ZZP’ers. Dit systeem helpt met het boekhouden, aanmaken en uitzenden van offertes en facturen, en houdt de urenregistratie bij. Ook is dat systeem overal makkelijk toegankelijk door de gratis app.
Dit programma is de eerste 15 maanden ook nog eens gratis te gebruiken.

Fiscus
Fiscus is een allesomvattend boekhoudpakket voor de zelfstandigen. Dit boekhoudsysteem helpt van A tot Z met de administratie. Van koppelingen met erkende Nederlandse banken tot het rechtstreeks indienen van de BTW-aangifte via het portaal. Daarbij kan je ook nog eens een boekhouder toevoegen aan jouw portaal!

DigiBTW
DigiBTW is een speciaal ontwikkeld boekhoudsysteem om het leven van zelfstandigen zo makkelijk mogelijk te maken. Het gebruiksvriendelijke interface en makkelijk te overzien portaal maken het simpel om facturen uit te sturen, uren en kilometers bij te houden, zowel als het doen van de BTW-aangifte. Dit goedkope platform maakt het boekhouden mogelijk, zonder een boekhouder in te huren.

Rompslomp
Rompslomp.nl een volgend boekhoudsysteem voor zelfstandigen dat veel tijd bespaard met het bijhouden van de boekhouding. Ook deze is in kosten, prima aan te schaffen.

AFAS SB+
AFAS SB+ maakt offertes maken, factureren en je btw-aangifte gewoon lekker makkelijk. Dit systeem komt zelfs met CRM en Scan & Herken. Dit programma is door de uitgebreidheid prijziger dan de andere programma’s.

Criteria boekhoudprogramma
Hoe kies je voor jezelf het beste programma uit?

1. Doel(en) bepalen
Kies hoe jij wilt dat het boekhoudprogramma jou als ondernemer gaat ondersteunen. Dit kan één doel zijn, maar ook meerdere. Je kan bijvoorbeeld een programma willen dat goedkoop is, makkelijk te gebruiken, of alleen de functies biedt die jij nodig hebt.

2. Functies bepalen
Welke diensten verwacht jij dat het programma biedt? Wens je een programma dat jouw hele jaarverslag kan invullen? Of verlang je alleen naar een geautomatiseerd boekingssysteem dat jouw facturen monitort?

3. Budget bepalen
Als laatste kies je een budget. Het aantal doelen en functies dat jij voor ogen hebt bepalen de prijs van het programma. Wanneer je op een strakker budget zit, zal je genoegen moeten nemen met een minder uitgebreid pakket.

Wanneer het lijstje af is, kan het filteren van de boekhoudprogramma’s beginnen. De proefperiodes bieden de mogelijkheid om de verschillende programma’s die voldoen aan jouw eisen uit te proberen. Hierdoor weet je zeker dat het boekhoudprogramma daadwerkelijk aanslaat op de verwachtingen. Aan de hand van deze stappen, in combinatie met de beste boekhoudprogramma’s voor zelfstandigen kies je snel en eenvoudig een geschikt boekhoudprogramma voor jezelf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen