Bibliotheek Theek5 vanaf vandaag weer volledig open

Foto: Pixabay License/LubosHouska

Vanaf vandaag mogen alle bibliotheken in Nederland weer open voor het lenen en terugbrengen van boeken en andere materialen.

Bibliotheken weer open
Onderdeel van de versoepelingen in de coronamaatregelen is de heropening van de bibliotheken. In eerste instantie leek het erop dat deze nog dicht moesten blijven, maar na een debat in de Tweede Kamer was de conclusie dat bibliotheken een “belangrijke lokale functie” hebben en dat heropening waarschijnlijk niet tot meer regionale reisbewegingen leidt. En dus opent ook Theek5 aan de Torenstraat vandaag weer haar deuren, al gelden nog wel een aantal maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Maatregelen Theek 5
Er zijn enkele maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat Theek5 een veilige plek is voor haar bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Zo zijn alle bezoekers verplicht zich te registereren en een gezondheidscheck te doen. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder en wordt gevraagd een winkelmandje per persoon mee te nemen. Theek5: “Op deze manier houd je gemakkelijker 1,5 meter afstand en weten wij hoeveel mensen er binnen zijn. Wanneer de toegangsitems op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een toegangsitem beschikbaar is.”

Leestafel, studieplekken en horeca
Theek 5 heeft besloten om de verblijfsfunctie van de bibliotheek voorlopig niet beschikbaar te stellen. Het lezen van materialen aan de leestafels of elders in die bieb is daarom niet toegestaan. Je kunt dus ook voorlopig geen gebruik maken van de studie- en werkplekken. Een uitzondering hierop zijn de studieplekken voor 12-18 jarigen die vooraf gereserveerd moeten worden. Ook de horecavoorziening is voorlopig nog gesloten. Je kunt dus geen kop koffie of thee verkrijgen. Overigens zijn de toiletten wel gewoon toegankelijk en deze zullen regelmatig worden schoongemaakt, zo laat Theek5 weten.

Geen activiteiten
Met de heropening van de bibliotheek wordt het Theek Away loket weer gesloten. Natuurlijk kun je boeken nog steeds reserveren via Mijn Theek5 of de Iguana-app. Theek 5 heeft ervoor gekozen om voorlopig geen fysieke activiteiten te organiseren. Wel is er nog steeds een zeer divers aanbod aan online programmering. Kijk voor meer informatie over die programmering en alle regels op de onderstaande link.

www.theek5.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen