Burgemeester Starmans sluit pand na vondst amfetamine

Foto: Archief

Burgemeester Marina Starmans heeft per 25 februari een pand aan de Wilhelminastraat in Dongen gesloten waar ruim 1 kilo amfetamine (speed) werd aangetroffen. De drugs werden aangetroffen na een inval door de politie. Het is tot en met 25 mei niet toegestaan het pand te betreden vanwege overtreding van de Opiumwet.

Drie maanden sluiting
Het pand is op last van de burgemeester voor de duur van drie maanden gesloten. De verhuurder van het pand heeft medewerking verleend aan de sluiting. De burgemeester wil met het sluiten van woningen en panden waar drugs aangetroffen worden de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en een signaal afgeven dat hiertegen wordt opgetreden.

Stevig aanpakken
De gemeente en politie pakken de productie en handel in verdovende middelen stevig aan. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

Oproep: meld verdachte situaties
Ervaart u drugsoverlast? Ziet, hoort of ruikt u iets verdachts? Meld het dan bij de politie. Contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen door naar de politie en gemeente.

———————————————————————————————————

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen