Mark van den Broek nieuwe voorzitter CDA Dongen- ’s Gravenmoer

Foto:

Mark van den Broek is de nieuwe voorzitter van het CDA Dongen – ’s Gravenmoer. Hij neemt het stokje over van Jan Megens die 12 jaar lang de kar heeft getrokken.

Tijdens een feestelijke ledenvergadering gaf Jan de voorzittershamer letterlijk aan Mark over. Maar daarmee was het feest voor de scheidend voorzitter zeker niet voorbij. Diverse sprekers bedankten Jan Megens uitvoerig voor zijn grote verdiensten en inzet voor het CDA. En daarvoor kreeg hij van Bart Klaassen van het CDA-Brabant de zilveren CDA-speld uitgereikt.

Door Bernadette Klerx

Ook burgemeester Marina Starmans had grote bewondering voor de manier waarop Jan het voorzitterschap heeft ingevuld. ‘Je viel op door jouw passie en ambitie. Het voorzitterschap was eigenlijk jouw roeping en je hebt ontelbaar vele uren in dit werk gestoken. Je stond aan de wieg bij de oprichting van het CDA Dongen – s Gravenmoer in 2005 en toen je stopte met je loopbaan bij de gemeente Dongen, wisten ze je vrijwel meteen te strikken voor het voorzitterschap.’ De burgemeester was erg onder de indruk van de vele taken die Jan binnen de plaatselijke CDA-afdeling heeft ingevuld: een enorm lange lijst, want Jan deed alles voor de partij wat nodig was.
Dat beeld schetste ook voormalig CDA-raadslid Marga Allard. ‘Jouw hart ligt echt bij het CDA en je kreeg overal alle deuren open om het CDA te promoten. Altijd konden we rekenen op jouw inzet en hulp’.

Mark van den Broek, de nieuwe voorzitter, draait al een flinke tijd mee binnen het CDA. Hij is CDA-lid sinds 1984 en heeft binnen de afdeling Dongen- ’s Gravenmoer al diverse functies vervuld: hij was secretaris, penningmeester, lid van de vertrouwenscommissie voor de kieslijst en verleende allerlei hand-en spandiensten op de achtergrond.
‘Jan vervangen is bijna onmogelijk, maar toch moeten we verder met de club en de rol van voorzitter is daarbij belangrijk’, zei Van den Broek in zijn eerste officiële speech als voorzitter. Om vervolgens maar meteen een tipje van de sluier op te lichten over de koers en ambitie van het CDA voor de komende jaren. ‘We leggen de focus op een aantal zaken: de continuïteit van de partij waarborgen, ruimte creëren voor bredere samenwerking en de herkenbaarheid en zichtbaarheid van de CDA-speerpunten vergroten.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen