Buiten slapen in de kinderopvang? Dat kan ook bij Kiddy!

Foto: Pixabay License

Het buiten slapen in de kinderopvang is deze dagen volop in het nieuws. Een filmpje op Facebook over baby’s die buiten slapen bij een Ulvenhouts kinderdagverblijf leidde tot een ware storm aan reacties. Volgens Wilma Hendrix, bestuurder bij Kindcentrum KIDDY, zijn de reacties zwaar overtrokken: “kinderen slapen beter in de buitenlucht”

“Bij kindercentrum Kiddy in Dongen slapen regelmatig kinderen in een buitenbedje” vertelt Wilma Hendrix. “Dit gebeurt niet standaard, maar na overleg en met toestemming van de ouders. Op basis van inmiddels 30 jaar praktijkervaring en vakkennis weten de pedagogisch medewerkers van Kiddy dat jonge kindjes die binnen moeilijk slapen, soms beter tot rust komen als ze in de buitenlucht slapen. De geluiden van vogels en de wind zijn rustgevend en de lucht is zuiver en frisser dan binnen.”

Hendrix legt uit hoe een en ander bij Kiddy aangepakt wordt: “Het buitenbedje staat in de hermetisch afgesloten speeltuin tegen de raam van de groepsruimte waardoor en continue toezicht is op het welzijn en de veiligheid van het kindje. Daarbij zijn er duidelijke richtlijnen voor het gebruik ervan, zoals de weersomstandigheden, de kinderkleding en het extra warme beddengoed. Er hangt om die reden aan een Dongens buitenbedje een weerstation. Vanzelfsprekend laat Kiddy geen kinderen buiten slapen als er kans is op storm, onweer of strenge vorst.”

Volgens Wilma Hendrix zijn Kiddy en de ouders  blij met het positieve effect dat buiten slapen, op jonge kinderen met slaapproblemen, heeft. “De ervaring leert dat de verzorging van elk kind vraagt om een specifieke aanpak. Daarbij kan het in de buitenlucht slapen een goede en pedagogisch verantwoorde keuze zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen