17 oktober: Internationale Dag ter bestrijding van extreme armoede

Foto: CC0 Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Vandaag is het:  Internationale Dag ter bestrijding van extreme armoede

Internationale Dag ter bestrijding van extreme armoede
Deze Dag is in het leven geroepen om wereldwijd een vuist te maken tegen armoede. In 1987 is de Dag opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Tijdens de bijeenkomsten die er op de Dag worden georganiseerd, komen duizenden mensen samen tijdens protestmarsen en demonstraties. Tijdens die bijeenkomsten hopen de mensen samen iets te kunnen doen aan de extreme armoede in derdewereldlanden.

Het uitroeien van armoede (en honger) is een van de Milleniumdoelen van de Verenigde Naties. Armoede wordt gedefinieerd als “het rondkomen van (minder dan) 1 dollar per dag”. In 2015 moet het aantal mensen dat onder deze armoedegrens leeft met minimaal de helft verminderd zijn. In 1990 (toen de Milleniumdoelen werden opgesteld) waren dat 1,8 miljard mensen – bijna een derde van de wereldbevolking.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen