DDDQ 2018 weer één groot feest

De organisatie van De Dongense Dorps Quiz kan met trots terugkijken op een zeer geslaagde editie van DDDQ 2018 met het team van ‘U Weet Wel Waarom’ als winnaar (914 punten) en het team van ‘De Heren van het Goede Leven’ (902 punten) voor de derde achtereenvolgende maal als runner up. De Top 3 werd gecompleteerd door het team van de Gemeente Dongen met 862 punten.

U Weet Wel Waarom legde beslag op de felbegeerde DDDQ wisseltrofee en won tevens  een prijs ter waarde van € 500,00, te besteden bij en lokaal bedrijf of instelling. Zowel de quizavond op 29 september als tijdens de prijsuitreiking

De grote zaal van de Cammeleur was deze keer het decor voor de feestelijke prijsuitreiking. De sfeer zat er al snel in bij de 1000 aanwezige bezoekers, zeker toen alle teamcaptains hun momentje konden pakken tijdens de Captain’s Parade.  In twee uur werd in delen de Quiz van vorige week doorgenomen, de anekdotes verteld en steeds een nieuwe tussenstand bekend gemaakt waardoor de spanning gestaag opgevoerd werd. Het publiek kon op grote schermen deze tussenstanden volgen en tevens genieten van veel foto- en filmmateriaal dat tijdens De Dongense Dorps Quiz geschoten was.De presentatie was in de vakkundige handen van het duo Tinus & Thieu.

Er werden diverse prijzen uitgereikt, waaronder die voor het beste geklede team (het Postkantoor),  de beste prestatie bij het vliegtuigje werpen (de Verquizters),  de mooiste  ingezonden foto’s (Kwokkutwies met hun prachtige foto van het huishouden van Jan Steen en De Heren van het Goede Leven met hun  met hun YMCA foto) en het volgens de jury mooist aangeklede Captain’s bordje (Team De Dongense Pintenwippers).

De winnende ‘YMCA’ foto

De winnende foto van het Huishouden van Jan Steen

Langzaamaan werd de spanning gedurende de avond opgevoerd naar het hoogtepunt, de bekendmaking van de eindwinnaar van De Dongense Dorps Quiz 2018. De volledige top 3 mocht het podium bestijgen en bestond uit  de Heren van het Goede Leven, U Weet wel Waarom en Team Gemeente Dongen. Uiteindelijk bleek U Weet wel Waarom dus de winnaar en dat werd met gejuich begroet. Teamcaptain Mark van Rijen nam apetrots de DDDQ wisselbokaal in ontvangst uit handen van voorzitter Peter van der Maade.

De Heren van het Goede Leven namen hun derde tweede plaats sportief op en feliciteerden de winnaars met de titel. De dubieuze eer om voor de derde maal tweede te worden is inmiddels wel goed voor een vermelding op Wikipedia bij de categorie ‘Eeuwige Tweede’

De rode lantaarndrager: C.V. De Barbieknoei

Het bekend worden van de winnaar betekende zeker niet het einde van de feestavond, sterker nog, daarna ging het pas helemaal los met optredens van de band The Tour en DJ TOM.

Bekijk meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel. De volledige uitslag volgt later vandaag)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen