Vooraankondiging tentoonstelling Vertellende Verzamelingen.

Foto:

Museum de Looierij is druk bezig met de voorbereiding van de nieuwe wisseltentoonstelling genaamd Vertellende verzamelingen. Deze wordt gehouden van 6 oktober tot 27 januari 2019.

Verzamelen is een begrip van alle tijden. Maar wat wordt er zoal verzamelt? Waar bewaard iemand een verzameling? En de meest brandende vraag, WAAROM
word er verzameld.

In de wisseltentoonstellingsruimte van het museum tonen maar liefst 17 verzamelaars hun verhaal met daarbij een deel van hun verzameling. . U kunt zich verwonderen over de vele voorwerpen en hun boeiende en soms ontroerende verhalen. U ziet hoe verzamelingen zich door de jaren heen ontwikkelen en hoe verzamelingen zich in de toekomst zullen ontwikkelen. De wisseltentoonstelling Vertellende Verzamelingen geeft de bezoeker inzicht in het begrip verzamelen door de jaren heen en de daarbij verschillende opvattingen over verzamelen.

Op zondag 7 oktober en zondag 4 november bent u zelfs van harte welkom om bij een aantal verzamelaars hun verzameling aan huis te bekijken. De verzamelaars staan dan voor u klaar om hun boeiende verhalen te vertellen en al uw vragen over hun verzameling te beantwoorden.

Donderdag 4 oktober wordt de folder met alle informatie over deze tentoonstelling en de openstellingen van de thuisverzamelaars huis aan huis in Dongen verspreid. Mocht u deze folder onverhoopt niet ontvangen, dan kunt u deze ophalen in het museum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen