Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik: “Brabant oneerlijk over TU rapport over Heistraat”

Foto:

De Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik heeft per brief aan Gedeputeerde van der Maat om opheldering gevraagd over de volgens haar oneerlijke voorlichting van de provincie over het TU Delft rapport over de N629.

“Afgelopen vrijdag liet een woordvoerder van de provincie zich zeer negatief uit over het Kosten en Baten Analyse rapport van de TU” meldt René Roovers in een persbericht. “Daarin hebben studenten aangetoond dat de kosten van de weg niet opwegen tegen de baten in bijvoorbeeld rijtijdwinst. Ook werd het verlies aan natuur negatief beoordeeld. Met zijn uitspraken heeft de woordvoerder bewust geprobeerd Provinciale Staten op het verkeerde been te zetten. De Vereniging heeft gedeputeerde van der Maat om rectificatie gevraagd.”

“Een woordvoerder van de provincie Maat antwoordde op vragen van CDA Statenlid de Hoon over de waarde van het rapport dat de TU Delft zich zou distantieren van het rapport en dat het door studenten opgestelde rapport niet beoordeeld zou zijn. Ook stelde hij dat zij maar wat cijfertjes onder elkaar hadden gezet. Kortom het rapport was van nul en generlei waarde. Navraag bij de TU leerde dat niets van dit alles klopt.” vervolgt Roovers. “Het rapport wordt door de begeleider (een gerenommeerde deskundige en onderzoeker) een goed rapport genoemd dat de vergelijking met veel professionele bureaus kan doorstaan. Hij prees de analyseaanpak met klassieke en nieuwe analysemethode. Het rapport is wel degelijk beoordeeld en beloond met een 7,5. De hoogleraar is bereid het rapport bij de provincie te verdedigen.”

De Vereniging Spaar de Duiventoren wil opheldering en liefst rectificatie van Van der Maat. “Met deze foutieve uitspraken schaadt de woordvoerder het aanzien van de TU Delft maar ook van de betrokken studenten. GS dwarsboomt op deze manier een behoorlijke afweging door PS en doet het democratisch proces geweld aan. De Vereniging hoopt dat het rapport onderdeel uit blijft maken van de besluitvorming.” aldus René Roovers. “Het kan niet zo zijn dat een rapport dat mogelijk niet zo goed uitkomt, gebagatelliseerd wordt en richting staten in een verkeerd daglicht wordt gezet. De Staten moeten kunnen vertrouwen op correcte en betrouwbare informatie. Het overtreden van die regel is een politieke doodzonde. Daarom hebben we graag uitleg van Van der Maat”.

De Vereniging heeft gesuggereerd om de onderzoeker uit te nodigen om het rapport te komen toe lichten en te verdedigen. Ook zouden de studenten uitgenodigd kunnen worden om het rapport voor de Themabijeenkomst N629 van 14 september aan te komen bieden. Op 14 september gaan veel Dongenaren met de bus mee naar Den Bosch. Zij kunnen dan zelf horen wat de TU Delft over het rapport te zeggen heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen