Negende Oldtimer Weekend op de grens van Dongen en Oosterhout

Foto:

Voor de negende keer organiseert de Oldtimer Club Dongen op 9 en 10 juni een weekend voor alles wat beweegt of aangedreven wordt.

Ook dit jaar staat er weer veel materieel dat te maken heeft met de ontwikkeling van de landbouw en mechanisatie van machines. ,,Ons negende evenement wordt weer gehouden op de weilanden aan de Berkenstraat van de familie Bastiaansen in Oosteind,” vertelt secretaris Frans van Ham en vervolgt: ,,De Berkenstraat is gemakkelijk te vinden. Een zijstraat van de verbindingsweg Dongen – Oosterhout. Wij geven dat met onze bekende pijlen aan.” De Dongense afdeling van de landelijke Historische Motoren en Tractorvereniging (HMT) verwacht ook dit jaar weer meer dan 250 deelnemers uit Brabant, Zeeland en België.

Zij zoeken vanaf vrijdagavond al een plaatsje op het tentoonstellingsterrein. Daar overnachten zij in hun prima onderhouden woonwagens, die worden getrokken door evenzo mooie oldtimer voertuigen. Op de oldtimertentoonstelling staan oude vrachtwagens, legervoertuigen, woonwagens, auto‘s , tractoren, motoren en bromfietsen. Traditioneel is natuurlijk de ruilbeurs en het aanbod van onderdelen voor oldtimers. Typische oude stationair motoren draaien gestaag rond. Iedere motor drijft op geheel eigen manier wel iets aan. Dit jaar worden ook weer oude ambachten gepresenteerd, daaronder hout zagen. Maar ook dorsen met paard en tractor.

Uw dienstplicht herleeft tijdens het Oldtimer weekend in Dongen.
,,Trots is de organisatie dat dit jaar wederom de legervoertuigen aanwezig zijn aangezien zij trouw ieder jaar deelnemen aan ons evenement.”
Tevens zal naast de vaste legervoertuigen ook de legervoertuigen club Y-CIE deelnemen aan ons weekend. Y-CIE is een vriendenclub die zowel in binnen- als buitenland er samen op uit trekt. Tijdens het Oldtimer Weekend in Dongen zal Y-CIE samen met Legervoertuigen.nl aanwezig zijn met diverse voertuigen. Variërend van een Moto Guzzi motorfiets, tot de ons allen bekende Nekaf Jeep. Maar ook een Daf YA 126 en de YT 514 zullen er zijn. Voor de oud dienstplichtigen een ware terugblik in de vervlogen diensttijd.

Dit jaar staat het merk Volvo en Bolinder Munktell centraal.  Via de centrale geluidsinstallatie wordt het publiek op de hoogte gehouden wat er zoal op het terrein gebeurt. Zondag vanaf 15.30 uur is er een afsluitend defilé van de deelnemers. De tentoonstelling is geopend op zaterdag van: 8.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang en parkeren gratis. Tentoonstellingsterrein: Berkenstraat, Oosteind.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen