Scouting Laurentius plaatst extra zonnepanelen

Foto:

Scouting Laurentius heeft zich ten doel gesteld om uiteindelijk volledig energie neutraal te zijn. Men wil dit bereiken door de apparatuur en de verlichting in het gebouw te vervangen door een energiezuinige variant en door zonnepanelen te plaatsen.

Afgelopen jaar is de verwarmingsketel vervangen door een exemplaar met een energiezuinig label. Tegelijkertijd werd via een crowdfunding geld  opgehaald om zelf meer energie op te kunnen wekken met extra zonnepanelen.

Op het dak lagen al 8 panelen maar daarmee kon niet voldoende energie opgewekt worden om het doel te halen. Uiteindelijk heeft de crowdfunding Scouting Laurentius zo’n 2000 euro opgeleverd, waarvoor men alle donateurs wil bedanken! Hawedo BV, Trobas Gelatine BV en Heerema Zwijndrecht BV verdienen een extra vermelding want zeker met hun gulle gift werd dit bereikt.

Het opgehaalde bedrag is aangevuld en daarmee heeft de scouting 12 panelen kunnen aanschaffen. Inmiddels heeft een aantal vrijwilligers deze op het dak geplaatst en aangesloten.  Voor Scouting Laurentius mag de zon gaan schijnen.

Omdat deze scoutinggroep nog niet helemaal energieneutraal is, wordt extra ‘energie’ gestoken het aanpakken van de energieverbruikers in het gebouw. Wilt u hieraan een steentje bijdragen dan is dit, ondanks het feit dat de crowdfunding gestopt is, altijd mogelijk. Neem contact op via [email protected] of maak uw bijdrage over op de rekening van stichting Scouting Laurentius (NL34RABO0166944688) onder vermelding van “Scouting gaat voor groen”. Samen kan ervoor gezorgd worden  dat de jonge scoutingleden in een energiezuinige omgeving kunnen genieten van het scoutingspel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen