Optreden wordt bekroning op muziekproject Anne Peters

Foto:

Anne Peters (op de foto knielend in het midden) studeert Kunsteducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Voor haar studie organiseert zij een project waarmee zij wil aantonen wat de kracht is van het samen muziek maken, met én zonder beperking. Aanstaande zondagmiddag is het resultaat van de repetities te horen tijdens een optreden  in Jeugdcentrum De Poort

Wat houdt het project in?
Anne Peters is met haar berichtgeving gestart in september 2017. Hiervoor heeft zij zorginstellingen Prisma en Amarant benaderd én ook de Dongense muziekverenigingen om deelnemers voor haar project enthousiast te krijgen. En dat is haar gelukt!. Na een persoonlijk kennismakingsgesprek met iedere deelnemer, waarin met name de motivatie en de verwachtingen voor dit project ter sprake zijn gekomen, is zij samen met hen eind november 2017 van start gegaan! De groep bestaat, inclusief Anne als dirigent, uit 10 personen. Zij maken samen muziek en repeteren hiervoor 8 keer en gaan daarna een optreden verzorgen. Als afsluiting van het project zal zij met iedere deelnemer weer een gesprekje hebben om te horen wat ieder ervan vond.

Repetities en optreden.
De repetities vinden plaats op vrijdagavond in Jeugdcentrum de Poort aan de Gasthuisstraat van 19.00 tot 20.00 uur. Tijdens de repetities worden muziekstukken ingestudeerd van o.a. Guus Meeuwis en Paul de Leeuw. Er wordt vrolijk maar ook serieus gerepeteerd onder leiding van Anne. Ook verrast zij haar deelnemers met het repeteren van een Kerslied in de Kerstperiode én het uitvoeren van enkele opdrachten: het verzinnen van een naam voor het project, het maken van een poster, benaderen van de media én samen een liedje maken! 2 februari a.s. vindt de laatste repetitie plaats. Bent u nieuwsgierig geworden? Het optreden voor publiek is zondag 4 februari om 14.00 uur in Jeugdcentrum de Poort en de toegang is gratis. Noteer deze datum alvast in uw agenda! U bent van harte welkom!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen