Gemeente in gesprek met Paridome B.V.

Foto: PvH Vastgoed

Donderdag 4 januari 2018 heeft een gesprek plaatsgevonden tussen delegaties van het college van B. & W. en Paridome B.V.

Aanleiding was de conclusie die B&W van de gemeente Dongen getrokken had na bestudering van het rapport van onderzoeksbureau BDO naar de financiële staat van alle ontwikkelaars die in aanmerking komen als kandidaat bij een eventuele verplaatsing van sportcomplex De Biezen en de latere woningbouw op die plaats.

Het College concludeerde naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek dat de voorkeur van VV Dongen en Stichting Tennis De Biezen om te verhuizen naar een nieuw sportcomplex aan de Beljaartlaan, nader onderzocht zou kunnen worden met een haalbaarheidsonderzoek. Dat zou dan volgens het College echter wel moeten gebeuren met een andere ontwikkelaar dan Paridome Vastgoed BV (de rechtsopvolger van PVH Vastgoed BV).

Na de commotie die is ontstaan naar aanleiding van deze conclusie is de gemeente op verzoek van VV Dongen deze week in gesprek gegaan met Paridome B.V. Tijdens het gesprek is Paridome B.V. in de gelegenheid gesteld te reageren op het standpunt dat het college op 12 december naar aanleiding van de financiële analyse van BDO heeft ingenomen. Paridome B.V. heeft daarbij haar zienswijze kenbaar gemaakt. Van het gesprek wordt een concept verslag opgemaakt. Dit wordt aan Paridome B.V. gestuurd zodat men hierop desgewenst commentaar kan geven.  De gemeente heeft onder andere de wijkraad en andere betrokkenen van het gesprek op de hoogte gesteld.

Komende dinsdag, 9 januari bespreekt het college dit onderwerp en vindt beraad plaats over het voorstel dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Op voorhand wordt niet uitgesloten dat het collegebesluit later in de week zal worden genomen. Zodra het college het raadsvoorstel heeft vastgesteld, wordt dit bekend gemaakt.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen