Afscheidsconcert Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum

Foto:

Het eerste concert in het nieuwe jaar, wordt tevens het laatste concert van Musis Sacrum als verenging. Zoals bekend gaat de vereniging fuseren met collega vereniging Harmonie Aurora, zij gaan gezamenlijk verder onder de naam Koninklijke Muziekvereniging Dongen.

Maar voor het zo ver is neemt Musis Sacrum met een spetterend nieuwjaarsconcert komende zaterdag 6 januari afscheid in Cultureel Centrum ’t Schouw, aanvang 20.00 uur en entree natuurlijk gratis.

De drie orkesten van de muziekvereniging presenteren zich deze avond met een afwisselend programma, traditioneel worden ook een aantal jubilarissen gehuldigd. Het jeugdorkest start deze muzikale avond met ook een kijkje terug in de geschiedenis waarbij mooie projecten zoals Young Promises in Concert en Musis Event Young Edition of het nog redelijk vers in het geheugen liggende Live Music, The Movie nog een keer de revue passeren. Het orkest onder leiding van dirigent Rolf Rombouts wordt vocaal ondersteund door Lara en Dewy Bosters, met een paar nummers uit de eerder genoemde projecten. Na een korte pauze vervolgt het Volwassenen Leerlingen Orkest met dirigent Ad van Groesen het muzikaal programma. Dit orkest brengt onder andere ‘Music’ (John Miles) en een medley van The Lion King.

Na een korte pauze vervolgt het harmonieorkest dit nieuwjaarsconcert met ook een kijkje in het muzikale verleden. Dirigent Jeroen Geevers start met “Dongens’ Feestmarsch”, het oudste muziekstuk wat nog in het bezit is van de 177-jarige vereniging. Het blokje instrumentale nummers wordt afgesloten met “Con Te Partirò” beter bekend als “Time To Say Goodbye”, zeer toepasselijk natuurlijk voor deze avond. Het harmonieorkest sluit af met een ‘proms-blok’ waarbij Dré van den Bosch de microfoon ter hand gaat nemen. Het harmonieorkest wordt ondersteund door een popcombo en backingvocals (Annemieke, Dewy en Lara). Met vier spetterende nummers (oa ‘Unchain My Heart’ van Joe Cocker en ‘Dansen op de Vulkaan’ van De Dijk) neemt het harmonieorkest muzikaal afscheid.

Na afloop is er voor iedereen de gelegenheid om tijdens een feestelijke afterparty elkaar de beste wensen over te brengen en natuurlijk ook herinneringen op te halen, maar zeker ook naar de toekomst te kijken. De muzikanten, dirigenten, solisten en bestuur nodigen u van harte uit voor dit laatste concert en hopen u zaterdagavond 6 januari te mogen begroeten.

Vanaf maandag 8 januari gaan Harmonie Aurora en Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum gezamenlijk verder onder een nieuwe naam: Koninklijke Muziekvereniging Dongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen