Acht combinaties van PSV De Edele Hoefjes door naar de Brabantse Kampioenschappen

Foto: CC0/Public Domain

De kringfinale van Kring Baronie is achter de rug en de kampioenstitels zijn bekend. Acht combinaties van PSV De Edele Hoefjes mogen door naar de Brabantse Kampioenschappen op 29 en 30 juli in Dongen.

Nicole Kimenai sleepte maar liefst twee kampioenstitels en een reserve kampioenstitel binnen. Dat is natuurlijk een hele knappe prestatie van deze 14-jarige amazone. Nicole is een echte wedstrijdamazone en de afgelopen twee seizoenen lid van het Hippisch Talentenplan, wanneer ze straks klaar is met het VMBO wil ze graag paardenhouderij gaan volgen als studierichting. Tijdens de selectiewedstrijden reed ze met alle drie haar pony’s mee. Met Big Taylor werd ze kampioen in de klasse L2 D/E-pony’s. Kim Mallens deed het in diezelfde klasse ook niet verkeerd en werd uiteindelijk derde waardoor ze net geen reservekampioen werd met haar pony Eastend’s Ginger. Babette Bleeker en haar pony Chabalito B mogen als derde combinatie van onze vereniging in deze klasse aan de start verschijnen op de Brabantse Kampioenschappen die door onze vereniging dit jaar georganiseerd worden.

In de klasse M1 D/E-pony’s werd Nicole Kimenai kampioen met haar pony Tongerenhof Aramis. Een knappe prestatie van deze nog jonge combinatie. In de klasse M2 D/E-pony’s mag Stephie Verkooyen samen met haar Heeterveen’s Hugo gaan strijden om de kampioenstitel. Dat zou een mooie afsluiting zijn van haar ponytijd voor deze 18 jarige amazone.
Tenslotte mag Nicole Kimenai met haar Nick in de klasse Z2 C-pony’s laten zien dat ze haar reserve titel niet voor niets heeft gekregen en mag ze ook daar gaan knallen zoals Nicole het zelf noemt.

Ook bij het springen zijn er twee amazones van de vereniging die voor een kampioenstitel mogen gaan strijden. Bij de D/E-pony’s mag Iris Dekkers er met haar pony Joly’s Wiske in de klasse B voor gaan. Net als bij Stephie zou dit een mooie afsluiting zijn van haar ponytijd voor deze 18 jarige amazone. Bij het springen van de paarden moest Quincy Meulblok met Pure BF’s Antrax in de klasse M helaas het goud aan haar neus voorbij laten gaan en werd ze tweede in het totaal overzicht. Maar dat weerhoudt Quincy er niet van om natuurlijk er vol voor te gaan om het eigen terrein.

Wanneer u deze kanjers aan wil komen moedigen, kunt u voor meer informatie kijken op de website https://www.brabantsekampioenschappen2017.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen