Expositie. Dongen Toen en Nu. The untold stories.

Foto:

Twee fascinerende fotoseries van Dongenaar Werner Schijvenaars. Dongen Toen en Nu toont oude foto’s van Dongen gecombineerd met foto’s van het huidige Dongen. Het dorp is in de loop der tijd enorm veranderd. Voor de serie The untold stories vormen vervallen gebouwen en de vervreemdende sfeer die deze oproepen de basis.

Werner Schijvenaars: “Een oude foto, een oude fabriek, een ooit bloeiende en trotse stad in verval. Vergeten sporen van onze geschiedenis. Glasscherven, een kapotte deur, afgebladderde verf. Als stedelijke ontdekkingsreiziger verschaf ik mij toegang tot locaties die veranderd zijn in no-go-areas. Ik sluip langs bewakers, kruip onder hekken, klim over muren en glij in een locatie, neem foto’s en ga dan stiekem weer naar buiten. Waar de meeste mensen een eng gevoel hebben zie ik schoonheid.”

“Ik ben een geschiedenis-freak die fotografie gebruikt als techniek om stukjes geschiedenis te verkennen, te veroveren en weer tot leven te brengen. Soms alleen, soms met model om het beeld kracht bij te zetten. Ik zoek unieke plaatsen en maak mijn foto’s door heel Europa. Ik accepteer geen beperkingen als het om mijzelf en om mijn apparatuur gaat. Ik zal kost wat kost het shot proberen te maken en gebruik diverse technieken om dat te verwezenlijken. Ik sjouw tassen vol spullen naar binnen, en kom lang niet altijd met hetzelfde weer naar buiten (inclusief mezelf). Waar de meesten stoppen ga ik verder, alles voor dat ene shot. Soms zoek ik het dichter bij huis, zoals in mijn serie over Dongen. Ook daar draait het om een mengeling van verhalen van toen en verhalen van nu.”

Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken gedurende de openingstijden van het museum. Woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

De serie Dongen Toen en Nu is uitgebracht op ansichtkaarten en nu te koop in de museumwinkel voor € 6,50. (twaalf ansichtkaarten).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen