Action komt naar Dongen

Foto:

De winkelformule Action is van plan om een filiaal te gaan openen in Dongen. De onderhandelingen zijn in de afsluitende fase, aldus wethouder Bea van Beers. De beoogde locatie voor het filiaal van de populaire winkelketen is Windmolenweg 4.

Op deze plaats staat een hal van de Dongense ondernemer Peter Kerkhof. Hij wil deze hal verbouwen om hem daarna aan Action te verhuren. Kerkhof is ook eigenaar van het aangrenzende pand van supermarkt Lidl . Wethouder Bea van Beers is blij met de komst van Action. “Zij zijn al jaren op zoek naar een geschikt pand in Dongen wat voldoet aan hun eisen. Zo wil Action minimaal 1000m² bedrijfsvloeroppervlakte, 40 beschikbare parkeerplaatsen, een goede zichtlocatie en de mogelijkheid om met hun enorme vrachtwagens – de grootste die in Nederland rondrijden – ter plekke te komen. Dit pand aan de Windmolenweg voldoet aan al deze eisen. ”

Het pand aan de Windmolenweg 4 is nu een magazijn. “Er zal dus een bestemmingsaanpassing nodig zijn” zegt wethouder Ad van Beek van economische zaken. Wij willen dat doen door een vrijstelling te verlenen die enkel en alleen op naam van Action staat en dus ook niet in een latere fase door andere winkelformules gebruikt kan worden. Het is dus geen volledige wijziging van het bestemmingsplan .”

“De direct betrokkenen waaronder de buurtbewoners en Dongen Promotion zijn inmiddels ingelicht. Voor de buurtbewoners volgt er binnenkort een informatieavond. Action wil graag al voor de feestdagen open, we moeten zien of dat gaat lukken” aldus van Beek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen