Sportieve of beauty vrijwilligers gevraagd in Dongepark

Foto: Flickr

Bij allerlei leuke activiteiten in de Volckaert locatie Dongepark zijn vrijwilligers betrokken. Er zijn clubs die op een vast tijdstip bij elkaar komen en er zijn persoonlijke activiteiten met één cliënt. De dagbestedingscoach organiseert deze activiteiten en zij is nu op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor de volgende taken:

• Fietsen op de duofiets met een cliënt: op een speciale fiets maakt u een leuk tochtje in de omgeving.

• Wandelen: U gaat voor een rustig wandelingetje buiten met een van de cliënten.

• Zwemmen op woensdag: op woensdagochtend gaan cliënten zwemmen in het zwembad. Een team professionals maakt dit mogelijk en er is behoefte aan wat ondersteuning van vrijwilligers (het liefst met een zorgachtergrond).

• Gymnastiek in de huiskamer: even lekker samen bewegen.

• Beauty assistent: handje helpen bij haren föhnen, nagelverzorging, make-up aanbrengen.

De activiteiten vinden doorgaans plaats tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 13.30 en 16.00 uur. Samen met de nieuwe vrijwilliger wordt de dag en het tijdstip afgestemd. U kunt uitgaan van een frequentie van 1 keer week.

Kastanjelaan
De cliënten van de Kastanjelaan wonen in Dongepark vanwege een lichamelijke aandoening. Ze staan zo zelfstandig mogelijk in het leven en bepalen zelf hun koers.

Oriëntatiegesprek
De beschrijving van deze vrijwilligerstaken is beknopt. Wellicht wilt u wat meer weten. De dagbestedingscoach maakt graag een afspraak met u voor een oriëntatiegesprek. In het gesprek wordt u verder geïnformeerd over het team, de afdeling en de specifieke vrijwilligerstaak. U kunt ook al uw vragen stellen. Zo kunt u er achterkomen of de taak bij u past. Als beide partijen een positief gevoel hebben kunnen er verder afspraken gemaakt worden.

Interesse?
Heeft u misschien interesse in deze vrijwilligerstaak? Dan kun je bellen met Dongepark 0162 – 375100 of mobiel nummer: 0641131032. Vraag naar de Marijke Brooijmans. Zij is de dagbestedingscoach van Kastanjelaan. U kunt ook mailen naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen