Gemeente Dongen werkt toe naar gemeenteraadsverkiezingen 2018

Foto:

Hoewel de Tweede Kamerverkiezingen nog maar net achter ons liggen, richt de lokale politiek in Dongen zich al op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Op dinsdag 21 maart 2017 starten de Dongense politieke partijen gezamenlijk het verkiezingsjaar met een bijeenkomst op het gemeentehuis. Leden van politieke partijen, kandidaat raadsleden, maar zeker ook geïnteresseerde inwoners zijn van harte welkom!

Voorbereidingen gemeenteraadsverkiezingen
Verkiezingen voor de gemeenteraad worden ééns in de vier jaar gehouden. Tijdens die verkiezingen kiezen onze inwoners leden voor de gemeenteraad en daarmee voor het bestuur van Dongen voor de komende vier jaar. Voor Dongen belangrijke verkiezingen dus. Inwoners krijgen een directe stem voor de toekomst van onze gemeente.

Het lijkt misschien nog ver weg, maar de politieke partijen in Dongen zijn achter de schermen al volop bezig met de voorbereidingen. Er wordt gewerkt aan partijprogramma’s, waarin de plannen en ambities voor de komende vier jaar staan. Daarnaast starten alle partijen met het samenstellen van de kieslijsten. Zij zoeken daarbij naar inwoners die passen bij hun partij.

Wat doet de gemeenteraad?
Bent u geïnteresseerd in het reilen en zeilen binnen de lokale politiek? Wat doet de gemeenteraad? Waar gaat de gemeente over? En waar gaat de gemeenteraad dan over? Wat kan ik als gemeenteraadslid betekenen voor Dongen? Als u nieuwsgierig bent naar de antwoorden op deze vragen, dan is de bijeenkomst op 21 maart aanstaande u op het lijf geschreven.

De inleiding van de avond wordt verzorgd door Pieter Tops. Hij is hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en gespecialiseerd in het lokale bestuur. Hij kan als geen ander uitleggen welke kansen er liggen voor de gemeenteraad en leden van de gemeenteraad. Hij geeft daarbij ook aan waar grenzen en zelfs belemmeringen zijn. Raadsleden kunnen namelijk ook geconfronteerd worden met zaken waar zij eigenlijk niet mee geconfronteerd willen worden. Pieter Tops is met Jan Trom medeauteur van het boek ‘De achterkant van Nederland’. Samen beschrijven zij hoe de onderwereld steeds verder binnendringt op het terrein van het openbare bestuur.

Ontmoet de politiek
Na de inleiding is er ruimte voor ontmoeting. Alle politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn op dinsdag 21 maart herkenbaar aanwezig. Een uitgelezen kans voor om kennis te maken en in gesprek te gaan. U kunt op informele wijze ontdekken welke partij het dichtste bij u staat.

De startbijeenkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt gehouden op dinsdagavond 21 maart 2017 in de centrale hal van het gemeentehuis (ingang via de achterzijde/parkeerplaats). Vanaf 19.45 uur is er een inloop. Om 20.00 uur start het programma. Rond de klok van 21.30 uur wordt de avond afgerond. Meer informatie vindt u op www.dongen.notubiz.nl, in de kalender onder 21 maart 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen