Het is wir gedaon…

Foto:

Met een natte lampkesoptocht, het uitspreken van het testament van Manneke Pee, de Peejverbranding, de sleuteloverdracht aan loco-burgemeester Piet Panis en de slotpolonaise in de Heeren van Dongen is dinsdagavond Carnaval 2017 in het Peeënrijk afgesloten.

Een geëmotioneerde Prins Andreo LVII sprak kort voor de Peejverbranding het testament van Manneke Pee uit. Voor het derde jaar regeerde hij over het Peeënrijk, waar dit jaar weer volop te genieten was van allerlei carnavalsactiviteiten waaronder enkele prachtige optochten. “Maar het carnavalsjaar wordt nog ietsje verlengd” aldus de prins, “want we mogen op Koningsdag, bij het bezoek van Koning Willem-Alexander in Tilburg, nog even laten zien waarom het Peeënrijk zo goed bekend staat om haar bijzondere carnaval. Natuurlijk maken we graag gebruik van deze kans.”

Wethouder Piet Panis, die de sleutel in ontvangst nam, was het daar roerend mee eens. “Dongen kan trots zijn op hoe carnaval hier gevierd wordt, dat moeten we zeker laten zien…en misschien krijgen we de koning nog wel mee in de polonaise.”

Later vandaag meer foto’s van de laatste dag van carnaval 2017

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen