Tom Mijnders wint publieksprijs Vrijdagsauwel

Foto: Marie-Louise Jolie

In een stijf uitverkocht ‘L’Alternatief’, dit keer in de Salamander, is vrijdag 16 februari het sauwelweekend van start gegaan. Maar liefst 7 sauwelaars, te weten Trea van Kuijk, Ilona Panis, Tom Mijnders, Roelant Schoots, Rob Verkooijen, John Schoormans en debutant in het Peeënrijk, Erwin van Empel kropen in de ton.

Tom Mijnders ging er uiteindelijk in zijn creatie Bakker Bolleke Bruin met de publieksprijs van de vrijdagsauwel van door. Als Bakker nam hij de zaal mee in de beslommeringen van een Bakker in het Peeënrijk, met alle gemakken en ongemakken van dien.

Trea van Kuijk stond deze avond voor de 11 keer in de ton. Een jubileum! Debutant Erwin van Empel wist al vroeg in de avond de zaal mee te krijgen in zijn creatie als hulpsinterkloas. Hij onderbrak zijn opkomst om opnieuw te beginnen omdat het publiek ‘Sinterklaasje kom maar binnnen..’ niet uit volle borst meezong. De tweede poging verliep beter en de ton was gezet.

Roelant Schoots, verhaalde als Dokter Bernard, over de beslommeringen van een gynaecoloog. Zo vertelde hij dat het nog niet altijd meevalt om de schaar in te zetten. John Schoormans, met een briljante opkomst als Johnny Boel-Aai, professionele darter vertelde over zijn demonstraties.

Tess de Stewardess, alias Illona Panis, nam de zaal mee in een vliegtuig en Rob Verkooijen sauwelde over het zware leven van Kennie van den Akker als Vogellverschrikker.

De inspanningen van stichting ‘de Peeënstekers’ en de ‘Vereniging der Veteranen’ om de Salamander om te toveren tot Leuttempel mag voor dit evenement al zeker als geslaagd genoemd worden. Vanavond is de tweede Sauwelavond. Dan wordt de Publieksprijs Zaterdag uitgereikt en wordt er bekend wie volgens de vakjury zich na twee dagen Oppersauwelaar van het Peeënrijk mag noemen.

Ook de zaterdagsauwel is uitverkocht. Mocht je dit weekend toch nog willen lachen kom dan zondagmiddag naar de Jeugdsauwel, deze middag is gratis en je hebt geen kaarten nodig. De zaal gaat open om 13.00 uur, maar let wel op vol is…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen