360 steunbetuigingen petitie ‘Spaar de natuur in Duiventoren en het Blik’

Foto:

Ingezonden: Veel Dongenaren namen op de Kerstmarkt de gelegenheid te baat om hun steun te betuigen voor de petitie ‘Spaar de natuur in de Duiventoren en het Blik’.

“Op drukke tijden stonden mensen in de rij om te kunnen tekenen. Soms kwamen ze speciaal naar de Kerstmarkt toe om hun handtekening te komen zetten.” aldus René Roovers van het actiecomité. “Dankbaar werd gebruik gemaakt van de plattegronden om uitleg te krijgen over de plannen voor de weg. Opvallend was het flink aantal jongeren dat spontaan hun steun betuigde voor het behoud van de natuur in dit mooie stukje van Dongen. In totaal zette 360 mensen hun handtekening onder de petitie waarin gevraagd wordt om een eerlijk onderzoek waarin ook de mogelijkheid van het opknappen van de bestaande weg wordt meegenomen.”

handenafDe comitéleden Peter Graafmans en Marga van Broekhoven vonden de steun en de grote aanloop bij de stand bemoedigend: “Mensen zijn bekend met de plannen maar weten vaak niet precies wat er staat te gebeuren. De conclusie van velen was dat de problemen op de huidige Heistraat zo in ieder geval niet worden opgelost, en dat een oplossing niet ten koste van de natuur mag gaan!”

De komende weken zijn comitéleden ook op andere plaatsen in Dongen te vinden, onder andere in de Duiventoren, om de petitie onder de aandacht te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen