Toine Sips nieuwe Hoofd Jeugdopleiding VV Dongen

Foto:

Toine Sips wordt het komend jaar het nieuwe hoofd Jeugdopleiding van VV Dongen. Sips is de opvolger van Mart van Bree die na enkele jaren bij zowel de jeugd als de selectie van Dongen naar het Zeeuwse Zeelandia Middelburg vertrok om daar hoofdtrainer te worden. Toine Sips is al vele jaren bij de club betrokken als hoofdtrainer van de jongste jeugdcategorieën, de F en M. In samenspraak met het bestuur van VV Dongen en de Werkgroep Trainingsbegeleiding wil hij zijn ervaring bij de jongste jeugd doortrekken naar de hele vereniging.

Het eerste elftal van Dongen is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de derde divisie, éen van de hoogste niveaus van het amateurvoetbal, en staat bekend om het grote aantal eigen jeugdspelers dat door weet te dringen tot de selectie. ‘Dat moet ook in de toekomst het uitgangspunt blijven’, vindt Sips die zich er van bewust is dat dit hoge eisen stelt aan de jeugdopleiding van de vereniging. Bij de overgang van de A jeugd naar de senioren is het belangrijk dat spelers perspectief houden om op dat hoge niveau een plaats te kunnen vinden. Maar bij het jeugdvoetbal staat het plezier in het voetbal voor alle spelertjes natuurlijk voorop. Met een goede structuur van de trainingen van jongs af aan kan het niveau, vooral van de tweede elftallen, omhoog gebracht worden. Om alle jeugdspelers op de juiste plaats te krijgen moet het systeem van interne scouting worden uitgebreid.

Toine Sips heeft na de eerste oriënterende gesprekken goede verwachtingen van de samenwerking met de andere hoofdtrainers. Luuk van Overbeek gaat de D jeugd begeleiden. Jeffrey Weterings blijft bij de E Jeugd. Revy Rosalia die afgelopen seizoen stopte bij het eerste van VV Dongen gaat zijn ervaring aanwenden bij de C Jeugd. Lars Jansens was vorig jaar hoofdtrainer bij de C jeugd gaat nu de B jeugd trainen. Ivo van Moergestel komt van NAC en was o.a. trainer bij VV Rijen en volgt bij Dongen bij de JO19-1 (de vroegere A1) Mart van Bree op.

Direct na de vakantie , begin september, presenteert Toine Sips zijn plannen voor het komende jaar aan leiders en trainers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen