Thomashuis Dongen officieel geopend

Sinds half december 2013 is het Thomashuis in Dongen al actief en wordt de zorgaccommodatie gerund door zorgondernemers  Diana de Bruijn en Rik Huijben. De formule van een Thomashuis is simpel maar ook uniek. Mensen die er wonen leven in een huiselijke omgeving, zijn beslist geen nummer, genieten een grote mate van zelfstandigheid en krijgen zorg die persoonlijk is afgestemd op het individu .

Diana  en Rik  wonen graag in Dongen en vonden de tijd rijp om het huiselijke Thomashuis een officieel te openen. Hans van Putten, de stichter van het eerste Thomashuis was zaterdag daarbij aanwezig en had niets dan lof voor de Dongense vestiging. De opening trok veel belangstellenden van ouders en familieleden van de huisgenoten. Ook was er een groot tuinfeest en werd als openingshandeling een schilderij onthuld waarop Thomas, de bewoner waar het ooit allemaal mee begon, staat afgebeeld.“ Misschien kijkt Thomas mee vanuit daar boven en ziet hij zijn beeltenis, die ons doet herinneren aan het eerste Thomashuis in Nederland “ aldus de vader van de inmiddels overleden zoon Thomas.

Twee bewoners traden op voor een enthousiast publiek . Die hoorden het gevoelige liedje ‘Mag ik dan’ en luisterden naar een stevige ‘rap ‘. Deze twee bewoners kregen een daverend applaus . Een van de hoogtepunten was het verhaal van een moeder van een bewoner die veel lof had over het Thomashuis, maar vooral blij en gelukkig was dat haar zoon er mag wonen. Burgemeester Marina Starmans sprak haar bewondering uit over leiding en bewoners. Ze zei ook trots te zijn dat er een Thomashuis in Dongen staat. De burgemeester opende daarna samen met een bewoner de deur van het huis, waarna de genodigden ook het interieur mochten bekijken. Een fris uiterlijk en gezellige eigen ruimtes, een prachtige keuken en gezamenlijke grote woonkamer. Het Thomashuis heeft haar plekje in de harten van de Dongenaren inmiddels wel veroverd.

Met dank aan: Piet Eelants (dongenhomespoot)

Bekijk een sfeerimpressie van de opening in de fotodserie bovenaan dit artikel (foto’s: Kees Laurijsen)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen