Rob Huijben: “CDA-voorstel voor nachtbussen afgeschoten door gemeenteraad”

Foto:

Dongenaar en lid van de gemeenteraad Rob Huijben is teleurgesteld. Afgelopen donderdag werd zijn voorstel om de gemeente Dongen aan te melden voor het Brabants nachtbusnetwerk weggestemd. ‘Een gemiste kans’ aldus Huijben.

De motie van het CDA die ervoor zorgde dat de eerste stap richting nachtbussen werd gezet werd donderdag door een nipte meerderheid (11 tegen 10)  door de gemeenteraad van Dongen afgewezen. De Volkspartij Dongen en de Dongense  VVD lieten weten het nut en noodzaak voor nachtbussen niet te zien.  Rob Huijben: “ deze partijen kwamen met het argument dat er geen duidelijke behoefte is aan een nachtbus. De  jongeren zouden het ’s avonds zelf maar uit moeten zoeken hoe ze thuis komen”.

Huijben begrijpt de houding van de twee partijen niet  “Wij betreuren het ten zeerste dat de gemeenteraad de meerwaarde van een nachtbus niet inziet. Een nachtbusverbinding is goed voor de leefbaarheid van Dongen en het is een welkome aanvulling op het OV-aanbod binnen de gemeente. Wij zullen blijven strijden voor een vorm van nachtvervoer van en naar Dongen, wij zijn nog niet klaar. Het CDA is er wel voor de mensen, jong en oud! Wij laten de Dongenaar niet ’s avonds in de kou staan. Gelukkig zien de PvdA, Democratisch Podium en de Lijst Breugelmans wel heil in nachtbussen”.

Het voorstel van het CDA ging over het aanmelden van de gemeente Dongen voor het Brabants nachtnetwerk: busverbindingen van vervoerder Arriva in de nachtelijke uurtjes. Als Dongen hierop aangesloten kon worden dan zouden er onder andere in het weekend bussen van Breda naar Tilburg, via Oosterhout en Dongen en vice versa kunnen rijden tot in de late uren. “Nu het voorstel van tafel is
zijn de Dongenaren aangewezen op taxi’s om ’s avonds laat thuis te komen, of om juist op tijd te vertrekken” aldus Huijben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen