Veteranenbal wordt wederom een unieke beleving.

Foto:

Vereniging der Veteranen organiseren dit jaar voor de drieëndertigste maal het Veteranenbal, hèt carnavalsfeest op de zaterdagavond met carnaval. Locatie is zoals vanouds De Cammeleur, oftewel ‘de Sterrekèèker’ zoals deze accommodatie tijdens de carnavalsevenementen genoemd wordt. De deuren gaan om acht uur open en dan is het tot twee uur zondagochtend een groot feest in een uitverkocht huis.

Dat de entreebewijzen binnen zeven uur uitverkocht waren, was voor de vereniging toch wel een zeer grote verrassing. Voorzitter Frie Aarts hierover: “Het is een luxe probleem. We gaan intern evalueren hoe wij een betere spreiding van de kaartverkoop kunnen verzorgen, we proberen het zo eerlijk mogelijk te doen. Gedacht wordt om de kaartverkoop in het weekend te laten starten, of eventueel met een extra activiteit. Suggesties zijn welkom”.

Een klein voorproefje van de jungle die de bezoeker kan verwachtenEen klein voorproefje van de jungle die de bezoeker kan verwachten

De vereniging pakt de drukte in de zaal ook aan. Vandaar dat het Veteranenbal voor het eerst sinds een jaar of tien weer op twee verdiepingen gaat plaatsvinden. “We kunnen nu effectief drie feestlocaties aanbieden”, aldus Cees Akkermans, voorzitter van de balcommissie. “Natuurlijk de grote zaal waar Feestband BAM! speelt, verder zorgen we in de foyer voor een doorkoppeling van beeld en geluid uit de zaal. Hier komen enkele zitjes en ook de catering. Nieuw is dit jaar dat wij de bovenverdieping weer openen, waar DJ Jannus op verzoek de plaatjes draait, ook hier worden een aantal zitjes geplaatst. Wij hopen zo een goede spreiding te creëren, ook voor de wat oudere carnavalsvierder die niet persé midden in het feestgedruis wil staan”, sluit Cees af.

Vanzelfsprekend is de versiering weer geheel in het thema, dat is ‘oer(w)oud’ dit jaar. “Natuurlijk maken wij er dit jaar weer wat bijzonders van”, vertelt het creatieve brein Peter Verschure. “Dat zijn we aan onze stand wel een beetje verplicht, zeker nu het een carnavalesk jubileum is”. Een aantal vrijwilligers van deze vereniging, bestaande uit oud-leden van stichting ‘de Peeënstekers’, is al een paar maanden geleden begonnen met het maken van de decoratie materialen. Hoofdmoot van de versiering bestaat dit jaar uit schuimrubber. “Maandagochtend wij gestart met de inrichting van de grote zaal, foyer en de vide (boven). Het is dit jaar wel meer werk dan andere jaren, maar we zitten op schema en het wordt weer een plaatje”, sluit een enthousiaste Verschure af.

bam

Feestband BAM! is er ook helemaal klaar voor volgens leadzanger Mathieu Verlinde. “Toch altijd speciaal om hier te spelen. De organisatie is altijd prima voor elkaar en onze eigen licht- en geluidstechnici van AVEvent Supply zorgen altijd voor iets extra’s. Wij gaan er weer voor en hebben er ongelofelijk veel zin in”, meldt Thieu tot slot. Ook DJ Jannus is enthousiast: “natuurlijk super gaaf om op dit feest te mogen draaien” Zoals gemeld wordt de bovenverdieping dit jaar ook weer betrokken bij het Veteranenbal. “Dus mensen kom ook gezellig naar boven en vraag jouw muziekje aan, we gaan er een onvergetelijke avond van maken”, lacht Jannus. We kunnen samenvatten dat er door de Vereniging der Veteranen weer alles aangedaan is om er een topevenement van te maken. De carnavalsvierders met een entreebewijs kunnen uitkijken naar een feestelijke avond: carnaval, zoals carnaval gevierd moet worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen