Musis Sacrum en Aurora onderzoeken fusie

Foto:

De algemene ledenvergaderingen van Harmonie Aurora en Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum hebben  hun besturen dinsdagavond goedkeuring gegeven om de mogelijkheden voor een fusie tussen beide verenigingen te onderzoeken.

In een persbericht zeggen voorzitters Rick Dusee en Kees Boreders het volgende: “beide verenigingen hebben dezelfde bloedgroep, want beiden zijn een harmonievereniging. In de afgelopen jaren zijn de banden tussen beide verenigingen al aangehaald. Zo was er een gezamenlijk optreden op de Dag van het Park in 2011 en is er een uitwisseling geweest tussen het jeugdorkest van Musis Sacrum en het entreeorkest van Aurora in 2013. De wederzijdse ondersteuning bij het project Swing-iT en bij de projecten in het jubileumjaar van Musis Sacrum liggen nog vers in het geheugen.”

“Vanuit deze muzikale samenwerkingen is een goed contact ontstaan tussen beide besturen, met als gevolg een nauwer, structureel overleg” vervolgt het bericht. “Toen vervolgens bleek dat eind 2014 / begin 2015 op beide ledenvergaderingen er een vraag werd gesteld door leden over fuseren met de andere vereniging, is dit onderwerp ook bij de besturen op tafel gekomen. Het gevolg is dat beide besturen vanavond aan hun
leden akkoord hebben gevraagd –en gekregen– om de haalbaarheid van een fusie te onderzoeken. In het proces dat gaat volgen worden de leden betrokken. Verschillende werkgroepen worden opgestart, natuurlijk op muzikaal gebied, maar ook op het gebied van organisatie, bestuur, wettelijke zaken, financiën en PR.”

auroramusisMusis Sacrum en Aurora tijdens een gezamenlijk concert van de jeugdorkesten in 2013

Het uiteindelijke doel van beide besturen is om te komen tot een fusie tussen beide verenigingen, waarbij gedacht wordt aan een periode van 2 tot 4 jaar. Op een later tijdstip in het proces moeten de beide besturen nog formeel toestemming vragen aan de algemene ledenvergaderingen om juridisch daadwerkelijk een fusie aan te kunnen gaan. Om het proces te ondersteunen wordt met ingang van dit voorjaar al een aantal muzikale samenwerkingen gestart. Een play-in met een gezamenlijk afsluitend concert in mei, en iets later in het jaar een nog nader in te vullen. activiteit.

————————————————————————————————————–

ljoymusical

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen