Voorzitter van de EU 2016….. Cambreur College was Nederland een slag voor

Foto:

Nederland heeft dit jaar het voorzitterschap van de Europese Unie, maar het Cambreur College nam deze rol al in december 2015 op zich.

In de week van 13 tot en met 18 december was het Cambreur College namelijk gastheer voor collega’s en leerlingen uit Roemenië, Griekenland, Cyprus, Spanje en Turkije. In een grootschalig tweejarig project dat gesubsidieerd wordt door de Europese Unie werken docenten en leerlingen samen rond het thema Early School Leaving, voortijdig schoolverlaten. De Europese Unie spant zich namelijk in om het aantal leerlingen dat zonder diploma de school verlaat drastisch te verlagen.

De hele week stond in het teken van dit thema en het Cambreur College heeft als voortrekker de gasten kennis laten maken met haar aanpak die resulteert in een zeer laag percentage voortijdig schoolverlaters. De leerplichtambtenaar van de gemeente Dongen, mevrouw Ploegman, heeft een presentatie gegeven over de manier waarop zij met de school, de ouders en de leerlingen samenwerkt. Voor de buitenlandse collega’s was dit een heel nieuw fenomeen, iets wat zij heel graag in hun school verwezenlijkt zouden zien. Net als het zorgteam en het digitale registratiesysteem Magister.

Na een intensieve week van vergaderen, discussiëren en ontspanning in o.a. De Efteling vertrokken de gasten op vrijdag met een koffer vol ideeën en herinneringen naar huis. Het Cambreur College draagt nu de voorzittershamer over aan Cyprus voor de volgende conferentie en men kijkt terug op een zeer geslaagde week waarin het Cambreur College en Dongen op de Europese kaart werd gezet.

Uitspraken van leerlingen over deze week: ‘They are organised, ‘I liked their type of teaching and methods. Also their lessons are very interesting. They keep their school very clean. They go to school by bike and this is very ecological.’ ‘They use technology a lot’.

door: Antoinette Groeskamp, Cambreur College

cc162

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen