Democratisch Podium: ‘Begroting is een onvoldragen stuk’.

Foto:

Het Democratisch Podium heeft voor het tweede jaar op rij tegen de begroting gestemd. Volgens de partij vertoont de begroting nog te veel open eindjes en financiële risico’s. ‘Het is alleen voor dit moment een sluitende begroting. Veel financiële risico’s zijn onvoldoende verwerkt. Er is ook geen nota risicomanagement gemaakt, wat wel de afspraak was. De begroting is voor ons daarom onvolledig. Het is een onvoldragen stuk ´, zo oordeelde Martin Montens.

Montens had al eerder zijn bezorgdheid uitgesproken over de begroting. Daarom diende hij donderdag een motie in, met de opdracht aan het College om de begroting te voorzien van concrete cijfers over de financiële risico´s en de bijbehorende maatregelen. ‘Dan pas is er sprake van een realistische en inzichtelijke begroting’, vond Montens.

Zijn motie kreeg alleen de steun van Lijst Breugelmans en het CDA, die de begroting eerder al als ‘kwetsbaar’ bestempelde. ‘Met deze motie kunnen we de begroting nog verbeteren’, zo verklaarde CDA-woordvoerder André Vonk. CDA en Lijst Breugelmans stemden overigens niet tegen de begroting. ‘Wij zien over het algemeen een positieve begroting, dus stemmen we voor’, aldus Vonk.

De coalitiepartijen VVD, PvdA en Volkspartij Dongen vonden de motie niet nodig. ‘De inhoud van de motie is goed, maar hij is overbodig. We werken nu al op deze manier’, aldus Pieter Brooijmans. Wethouder Ad van Beek van Financiën bevestigde dat nog maar eens. ‘Klopt helemaal. We hebben al opdracht gegeven om een inventarisatie van risico’s te maken. We werken precies op de manier zoals Democratisch Podium het wil’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen