“Binnenkort meer duidelijkheid over toekomst MFA”

Foto:

Op korte termijn komt er duidelijkheid over het al dan niet doorgaan van de bouw van een nieuwe Multifunctionele Accommodatie en in welke vorm. Dat antwoordde wethouder Piet Panis op vragen van het Democratisch Podium. Onlangs liet Theek 5 de gemeente ogenschijnlijk ‘uit het niets’ weten uit het MFA te willen stappen vanwege financiële redenen. Het bericht sloeg ook bij de gemeente in als een bom en de wethouder regelde in allerijl een gesprek.

Inmiddels zijn er meerdere gesprekken gevoerd met alle betrokken partijen; naast Theek 5 zijn dat het Kunstpodium en Stichting Donckhuys. Martin Montens wilde weten hoe het er nu voor stond. ‘We kregen toen te horen dat er binnen veertien dagen duidelijkheid zou zijn. Volgens ons is die tijd inmiddels verstreken. Wat is de stand van zaken en wanneer kunnen we duidelijkheid verwachten’.

Wethouder Panis kon positief nieuws brengen. ‘Er zijn intensieve gesprekken geweest en die zijn nog steeds gaande. Daarin zijn daadwerkelijk stappen gezet. Die moeten leiden tot een samenwerkingsovereenkomst en daaraan wordt nu de hand gelegd. De komende weken komt er meer duidelijkheid’, zo beloofde de wethouder.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen