Kruispunt Boerenbond wordt nog niet aangepakt

Foto:

De gemeente is niet van plan om nu al iets te doen aan de situatie bij het kruispunt van de Boerenbond/Tramstraat. VVD-raadslid Henny Vlasveld vroeg voor de tweede keer tijdens de raadsvergadering aandacht voor de in zijn ogen gevaarlijke situatie, die daar ontstaan is na de verandering van de rijrichting in de Hoge Ham.

De veranderde rijrichting in de Hoge Ham heeft volgens Vlasveld negatieve gevolgen voor de doorstroom van het verkeer bij het kruispunt Boerenbond/Tramstraat. ‘Het verkeer stroopt op. Het uitzicht is niet al te best. Wij hebben hierover enkele maanden geleden ook al vragen gesteld en inmiddels hebben wij geconstateerd dat de problemen niet minder zijn geworden. Is het College bereid om eventueel de ‘oude’ eenrichtingssituatie in de Hoge Ham weer in te stellen?’

Wethouder Ad van Beek wilde daar echter niets van weten. ‘De nieuwe inrichting van de Hoge Ham is tot stand gekomen na jarenlang overleg met bewoners en ondernemers. Nieuwe verkeerssituaties hebben bovendien altijd een tijd van gewenning nodig. Wij zien dat het nu toch wat rustiger is geworden, dat het stabiliseert. Bovendien willen we ook eerst de effecten afwachten van de andere maatregelen die we in het centrum gaan nemen. Die zijn we nu aan het voorbereiden. Pas dan kunnen we goed de balans opmaken. Maar we gaan nu niks terugdraaien. Dan zou betekenen dat werk van jaren verloren gaat’.

door: Bernadette Klerx

———————————————————————————————————————————

advertentiemaaltijdservice

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen