Bent U mantelzorger?

Foto:

De Werkgroep Mantelzorg van ContourdeTwern organiseert op woensdag 8 april een informatieve avond voor mantelzorgers in de Cammeleur. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De avond begint met een ontvangst met koffie of thee vanaf 19.15 uur. Daarna zijn er twee workshops. Iedereen krijgt de gelegenheid beide workshops te volgen, een voor de pauze en een na de pauze. Een keuze maken is niet nodig.

De ene workshop wordt verzorgd door Romy de Zeeuw en gaat in op het onderwerp ‘Hoe kan ik beter voor mezelf zorgen’? Voor de andere workshop is notaris Bart van de Graaf uitgenodigd.

Aanmelden
Aanmelden voor deze avond is mogelijk tot vrijdag 3 april bij Kim Oomen van Contourde Twern.
Tel. 0162 – 314138
email: [email protected]

Workshops

Romy de Zeeuw
Romy de Zeeuw heeft sinds 2007 een eigen praktijk als coach. Persoonlijke aandacht is voor haar heel wezenlijk. Voor mantelzorgers is het erg belangrijk dat ze zichzelf niet helemaal wegcijferen en dat ze niet enkel op de automatische piloot functioneren. Romy heeft zich verdiept in mindfulness en mediteren en gebruikt dat in haar praktijk. Het gaat om het opmerken en toelaten van gedachten en gevoelens en daardoor innerlijke kalmte en rust te bereiken. Het is een manier om bewust andere keuzes te maken en minder negatieve gedachten toe te laten. Via mindfulness kun je leren je eigen grenzen aan te geven in het denken en anders naar jezelf en de wereld om je heen te kijken waardoor het mogelijk wordt die wereld lichter en liefdevoller te ervaren. De vragen die tijdens deze workshop centraal staan zijn: Hoe kan ik meer rust krijgen in mijn hoofd? Hoe kan ik dichterbij mezelf te komen? Wat gebeurt er met je als je weer leert voelen? Welke gedachten en gevoelens heb ik allemaal?

Notaris Bart van de Graaf
Om intensief voor een naaste te kunnen zorgen hoef je niet naar de notaris. Toch is het goed te weten dat er zaken zijn waar je even bij stil moet staan en waarvoor je wellicht toch een notaris nodig hebt om het goed te regelen. Waar moet je op letten als je degenen die zorg nodig hebben, bijvoorbeeld je ouders, bij je in huis neemt of als je een mantelzorgwoning in de tuin zet. Het samenwonen is helemaal in lijn met het regeringsbeleid dat ouderen zolang mogelijk zelfstandig moeten blijven. Er bestaat een samenwooncontract om zaken goed te regelen. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over de kostenverdeling tussen ouders en kinderen en over de juridische basis waarop de inwoning is gestoeld. Ook zaken als erfrecht, volmachten en het opstellen van een levenstestament komen aan de orde. Een levenstestament werkt tijdens het leven als iemand door bijzondere omstandigheden niet meer zelf de regie over zijn leven kan voeren. Het kan gaan over financiële zaken, maar ook over medische zaken. Een levenstestament is zeker niet allen voor ouderen van belang. Notaris van de Graaf heeft zich verdiept in de mantelzorg die met alle verandering in de zorg steeds belangrijker wordt. Er zijn nog veel meer onderwerpen die aan de orde kunnen komen. En vragen staat vrij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen