Dongenaren René Roovers en Marga van Broekhoven rijden Gran Fondo New York

Foto:

Op 17 mei vindt in New York een unieke wielertocht plaats; de Gran Fondo New York. Het is een tocht van 160 kilometer langs de Hudson River door het heuvelachtige gebied boven New York. De tocht start vanaf de Washington Bridge die speciaal autovrijgemaakt wordt om de start van de 5000 deelnemende fietsers mogelijk te maken. Onder hen Dongenaren René Roovers en Marga van Broekhoven.

Zij hebben voor de tocht ingeschreven onder de naam Team René en Marga – NY Red Bandits. Er gaan in totaal uit heel Nederland z’n 50 fietsers die kant op. Marga van Boekhoven was de eerste Nederlandse vrouw die zich inschreef. Op den duur wil de organisatie van de Gran Fondo er een soort New York Marathon evenement voor fietsers van maken. Het Dongense team rijdt niet alleen voor het fietsen zelf maar ook omdat aan de tocht een goed doel is verbonden namelijk de Bike Teams van het Rode Kruis. Het is dan ook niet alleen trainen wat de klok slaat maar ook het binnenhalen van sponsorgelden vraagt veel aandacht. Er wordt samengewerkt met het Rode Kruis Langstraat, TC de Kleppers en samen met de Dongense oud beroepsrenner Mathieu Hermans wordt er op 19 april een speciale wielertocht georganiseerd: de Mathieu Hermans Klassieker – Tegen de stroom in. Het inschrijvingsgeld van 5 Euro gaat naar het rode Kruis. Een flink deel van het tot nu toe bijeengebrachte sponsorgelden komen natuurlijk van vrienden en bekenden maar ook het speciale in samenwerking met Bioracer ontwikkelde tenue heeft een aantal duizenden euro’s sponsorgeld opgebracht.

René Roovers en Marga van Broekhoven kijken uit naar 14 mei. Dat is de dag van vertrek naar New York. De eigen fietsen gaan mee en eenmaal in New York is er voorafgaand aan de eigenlijke tocht een heel programma. Marga:’We gaan onder begeleiding van een gids van de organisatie op de fiets een toeristisch getinte trainingstocht dwars door New York maken. We ontmoeten er vrijwilligers van het Rode Kruis uit New York voor een gezamenlijke fietstocht. Het Rode Kruis ver-leend hulp over de hele wereld. Op zaterdag kunnen we de startbewijzen ophalen en vindt er nog een trainingstochtje plaats door Central Park. Uniek om zo New York te kunnen verkennen. Op zondagmorgen 17 mei om 7 uur is dan het grote moment aangebroken en is de start op de be-roemde brug over de Hudson River, de Washington Bridge. Het geheel benedendek is vrijgemaakt en in een kwartiertje zijn de 5000 deelnemers vertrokken. De tocht zelf loopt voor een groot deel langs de Hudson River en het keerpunt is op de ongeveer 500 meter hoge Bear Mountain. Totaal moet er 2500 hoogtemeters worden overwonnen. ‘Die hoogtemeters tellen voor ons extra aan’, vertelt René Roovers, want we gaan niet met onze racefietsen maar met de randonneursfietsen. Dat zijn prima fietsen maar wat zwaarden maar omdat we na de Gran Fondo nog enkele weken met ons tentje door de VS willen fietsen gaan we op onze Synus randhonneurs rijden. Moet kunnen want het gaat niet om een scherpe tijd natuurlijk.

stroom

Zondag 19 april Mahieu Hermans – Tegen de stroom in
Door de samenwerking rond de kleding met Mathieu Hermans is het idee om een fietstocht voor het goede doel te organiseren in een stroomversnelling gekomen. Oorspronkelijk zou die tocht samen met het Rode Kruis Langstraat worden georganiseerd maar die gaven aan dat dat toch niet hun ‘core business’ is. Ze zetten nu wel het hele noodplan voor de wielertocht op samen met de Bike Teams. Omdat de tocht door het Rode Kruis Langstraat gebied zou lopen sprak dit Methieu Hermans erg aan. Het is zijn trainingsgebied waar hij de basis voor zijn wielersuccessen legden en het was logisch dat de stap naar de Mathieu Hermans Klassieker – tegen de stroom in, gezet werd. René Roovers:’ We zijn daar erg blij mee want Mathieu heeft een enorm netwerk.

De tocht van 19 april is een eerste (proef)versie voor een jaarlijks evenement met die naam. We hopen dat er op 19 april veel deelnemers komen. Er komt een toerversie van 90 km die loopt door het unieke Maas en Drunense duinengebied en een tocht voor het hele gezin van 45 kilometer. Beide met start bij de Viersprong. Natuurlijk mikken we op leden van de vele fietsclubjes in en rond Dongen. Ook worden de officiële wielerclubs aangeschreven maar er wordt ook er landelijke bekendheid aangegeven. Hoe het eindigt weten we niet. We mikken op 300 tot 500 deelnemers maar omdat er via de NTFU, Bioracer en de sociale netwerken van onder andere Mathieu Hermans en bekende renners bekendheid aan gegeven wordt, zijn er bij goed weer zomaar veel deelnemers te verwachten. ‘Dat zou prima zijn. Allemaal voor het goede doel de Bike Teams van het rode Kruis’, zo besluiten Marga en René.

Voorinschrijving voor de Mathieu Hermans Wielertocht – tegen de stroom in www.couragebreda.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen