Gemeente verkoopt bouwgrond Jan Mertenslaan

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Gemeente Dongen en Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling uit Geffen hebben op donderdag 26 februari een overeenkomst getekend voor de verkoop van bouwgronden aan de Jan Mertenslaan. Met het tekenen van het koopcontract kunnen alle benodigde procedures om te gaan bouwen in gang worden gezet. De ontwikkelaar gaat aan de Jan Mertenslaan 10 patiowoningen en 18 eengezinswoningen realiseren.

Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling bouwt de 10 patiowoningen aan de westzijde (linkse zijde van de foto) van de Jan Mertenslaan. Aan de overzijde, waar de bouwpercelen wat dieper zijn, komen de 18 eengezinswoningen. Voor alle 28 woningen geldt dat het koopwoningen zijn. Op korte termijn houdt de ontwikkelaar een informatieavond over het woningbouwproject. De datum wordt onder andere via de gemeentelijke Informatiekrant, de website www.dongen.nl en de lokale en regionale media bekend gemaakt.

JAN MERTENSLAAN

Positieve ontwikkeling
In korte tijd is de toekomst voor de ontwikkellocatie Jan Mertenslaan duidelijk geworden. Het college van B&W gaf eind 2014 aan snel een partij te willen selecteren voor de verkoop, ontwikkeling en bebouwing van de bouwlocatie aan de Jan Mertenslaan/Sint Josephstraat. Daartoe bepaalde het college een selectievolgorde en uitgifteprocedure.  Als eerste werd de grond aangeboden aan Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling uit Geffen. Deze partij kreeg vier weken de tijd om aan te geven of men geïnteresseerd was om deze locatie te ontwikkelen. Van Wanrooij antwoordde positief op het aanbod van de gemeente Dongen en gaat nu op korte termijn de plannen verder concretiseren.

Pastorie
De voormalige pastorie aan de Sint Josephstraat maakt ook deel uit van de ontwikkellocatie. Deze heeft Van Wanrooij echter niet gekocht. De voormalige pastorie staat nog in de verkoop bij een makelaar en is geschikt voor verschillende doeleinden, waaronder wonen, kantoren en lichte horeca, zoals een lunchroom of broodjeszaak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen