Afvalrace Dongen: een grote verrassing voor de personal trainers

Foto:

De deelnemers aan de afvalrace Dongen zijn inmiddels achttien weken lang aan het zwoegen, ploeteren en gezond eten. Ze hebben een doel en er wordt hard gewerkt om dat ook te bereiken.Hoe gaat het met de kandidaten met nog zo’n 2 van de 6 maanden te gaan. Lees het in hun blogs van deze week.

Blog Brenda van Riel week 18

Ja en dan is het aftellen toch echt alweer begonnen. Nog 8 weken tot het einde van de afvalrace. 18 Weken zijn we op weg. 20 Pakken suiker minder om mee te sjouwen, het blijft iets aparts! En we zijn pas 4 maanden bezig. Ik moet zeggen die 4 maanden lijken echt al veel langer. En dat vind ik eigenlijk ook wel weer een goed teken. Dat betekent voor mij dat de levensstijl van nu, een gewoonte begint te worden. En dat was natuurlijk ook wel echt de bedoeling. Eindelijk is die knop om! Eindelijk is daar bovenin een lampje gaan branden, eindelijk zie ik hoe het wel moet, en hoe het, het makkelijkste gaat. Geen Sonja, Cambridge, Atkins of noem maar op. Nee, gewoon Brenda! Ik ben degene die uitmaakt wat ik eet de hele week. Ik maak mijn eigen weekmenu. Kies hier en daar de lekkere en gezonde recepten vandaan en maak zo mijn eigen “boek”. Ik zal het ook de rest van mijn leven zelf moeten doen, en eerlijk gezegd heb ik daar alle vertrouwen in. Heel vaak hoor ik toch nog mensen zeggen; Oh dat mag jij zeker niet hebben? Tuurlijk wel! Ik mag alles eten. Ik wil het alleen niet meer allemaal eten. Voorheen dacht ik niet na over wat ik naar binnen stopte. Nu doe ik dat wel. En er gaat echt nog weleens iets ongezonds naar binnen, maar niet meer voordat ik er eerst bij stil heb gestaan of ik het echt wil eten

Maar met alleen gezond eten, ben je er natuurlijk nog niet helemaal. Bewegen is toch ook wel echt een must! En dan hoor je mij echt niet zeggen dat je elke dag naar de sportschool moet gaan. Dat mag natuurlijk wel, maar ook daar buiten kun je zoveel extra bewegen. Hele simpele dingen die we eigenlijk allemaal wel weten. Pak de fiets in plaats van de auto, of de trap in plaats van de lift. Parkeer je auto niet bij de supermarkt voor de deur, maar gewoon lekker aan de andere kant van de parkeerplaats. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer simpele manieren om net ff iets meer te bewegen.

ar2

Om deze laatste 8 weken van de afvalrace nog even een extra boost te geven, ben ik alvast begonnen met de waterpolotraining. Tja, het moet er toch eens van komen. Toen de trainer aan mij vroeg wanneer ik weer wilde gaan beginnen en ik heel schaapachtig antwoordde: Uh, begin van volgend seizoen. Was zijn antwoord: Waarom nu niet gewoon al? Dacht ik echt bij mezelf…Verrek ja hij heeft gelijk, waarom nu niet gelijk? Dus meteen maar de daad bij het woord gevoegd en afgelopen vrijdag was het dan zover. Na een jaartje of 10 weer klaar voor de eerste training. Ik was gewoon zenuwachtig. Bang dat ik het niet meer zou kunnen. Maar ja zwemmen verleer je natuurlijk niet en waterpolo ook niet, bleek al gauw. Ook hierbij merk je dan weer heel snel wat je in de afgelopen 4 maanden qua conditie ook al bereikt hebt.

Tja en tussen al dat sporten en gezond eten door, is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning en gezelligheid. Afgelopen zaterdag hadden, Lynn, Kris en ik een uitje georganiseerd voor de trainers. Lynn was met het idee gekomen om een walking dinner te doen. Verzamelen bij Van Gils, lopen naar Lynn thuis, daar het voorgerecht, dan lopen naar mij, bij mij het hoofdgerecht. En als laatste doorlopen naar Kris waar we het nagerecht mochten verorberen. Gewoon gezellig even wat andere praat dan alleen maar over sporten, eten en afvallen. Natuurlijk hadden we wel gezorgd voor een gezond menu. Het voorgerecht bestond uit een kleine carpaccio en een kleine verse tomatensoep naar het recept van Natuurlijk Tomaat. Het hoofdgerecht was Thaise roerbakgroente met kipfilet en als toetje heerlijk vers fruit met voor de liefhebber een bolletje ijs light. Al met al een super gezellige avond en nog lekker gegeten en bewogen ook!
En nu dus op naar die laatste 8 weken!

Blog Lynn Michielsen week 18

Hoi allemaal,

Vandaag weer een nieuwe blog..

Afgelopen zaterdag konden we de verrassing bekend maken voor de trainers, die avond was ook de verrassing! We hebben het gelukkig heel de tijd geheim kunnen houden en ze waren super nieuwsgierig. We hebben een walking dinner gedaan, dit houdt in dat we tussen het eten door steeds naar een andere plek zijn gelopen. Bij mij hebben we het voor gerecht gehad, vervolgens zijn we naar Brenda gewandeld en hebben we daar het hoofdgerecht gegeten. En daarna hebben we bij Kris het nagerecht gegeten.

Als voorgerecht hebben we Carpaccio met soep en stokbrood gegeten. Uiteraard allemaal gezond en verantwoord!

Bij Brenda hebben we als hoofdgerecht rijst met 2 verschillende soorten kip en groente op.

En bij kris hebben we een fruitsalade met voor de gene die wou een bolletje ijs op. Kris had wel het ijs met de minste calorieën gevonden!!

We hebben echt genoten van de surprise avond!
We hebben echt gelachen, en super veel gezelligheid gehad. En volgens mij vonden Eric, Timo en Mark het ook super leuk.

Verder is heel de week goed gegaan met de voeding, en het sporten.
Woensdag heb ik weer een personal training gehad, en weer gewogen….
Niet een kilo afgevallen, maar wel een halve kilo! Ik ben dus nog altijd goed op weg naar een positief resultaat!

Verder heb ik deze week nog een super gezonde pizza gemaakt. en hij was lekker!!!
Dus heb ik hier voor jullie het pizza recept:

Benodigdheden aan materiaal:

– Plastic zakje
– Bakpapier
– Deegroller
– Snijplank
– Mes
– Oven!!

Deeg:
– 125 gr broodpoeder
– 25 gr boter
– 75 ml lauw water

Beleg:

– 2 eetlepels pasta saus
– Groentes die jij er op wil hebben
– Kaas

ar3

Werkvolgorde:

1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar.
2. Vorm van het deeg een bal en leg deze in het plastic zakje op je werkbank.
3. Snijdt de groentes in repen of blokjes.
4. Druk het deeg plat op het bakpapier.
5. Ga met de deegroller over het deeg zodat je een mooi rondje krijgt.
6. Besmeer de bodem met pastasaus.
7. Beleg de pizza met jou gesneden groentes.
8. Strooi er als laatst nog wat snipper kaas over.
9. En jou pizza kan de oven in!!

Oven: 175 graden C , 20 min.

Tot zover zit mijn blog er weer op, en zullen jullie volgende week lezen hoe de trainers onze surprise hebben gevonden!

Lynn!

Blog Kris Beerens week 18

Afgelopen week heb ik een goede week gehad. Flink lopen trainen, voor mijn doen zo gezond mogelijk gegeten en ook nog een leuk uitje gehad op de zaterdag.

Allereerst de trainingen van afgelopen week. Met Timo zijn we een nieuwe weg ingeslagen met een op maat gemaakt schema van 3 verschillende krachttrainingen die ik twee maal per week moet uitvoeren. De eerste training heet “Push” waarbij alle oefeningen in het teken staan van gewichten weg- of uitduwen van het lichaam af. Hierbij richten we ons op de spieren aan de voorzijde van het bovenlichaam (borst, biceps). Training twee is “”Legs”, inderdaad oefeningen voor de benen zoals kniebuigingen, uitvalspassen en opstappen op een verhoging. De derde training is “Pull”, hierbij moet ik vaak de gewichten naar mij toe trekken en is de focus op de achterzijde van het bovenlichaam (schouders, rug). Na deze drie trainingen staat een dag van actieve rust. Deze actieve rust wordt ingevuld met een cardio training zoals ik vorige week al beschreef. Het fietsen, lopen op de loopband en de crosstrainer. Na al deze trainingen heeft Timo een aantal challenges bedacht om mij nog even scherp te zetten. Afgelopen week kwam ik door trainingsmaat Walther op een nieuwe challenge genaamd “the 300 rep”. Rep staat voor repetitions oftewel herhalingen. Er stonden 300 herhalingen op het programma te weten 100 keer opdrukken, 100 squats (knie buigingen) en 100 keer touwtje springen. Ik ging donderdag na een zware borsttraining aan de slag. Na mijn eerste serie van 20x opdrukken kon ik al bijna niet meer maar vol goede moed doorgegaan. Daarna telkens 10 x opdrukken (nu met een verhoging of op de knieën), 10x door de knieën zakken en 10x touwtje springen. Na ongeveer 11½ minuut lag ik kapot op de grond met brandende borstspieren van het opdrukken en loodzware benen. Ik dacht verderop in de week in mezelf, dat moet beter kunnen. Met een iets andere tactiek (minder wisselingen van oefeningen, alle 100x touwtje springen achter elkaar bijvoorbeeld) ben ik een paar dagen later weer aan de slag gegaan. Het zweet gutste van mijn hoofd af maar nu was ik al na 8½ minuut klaar. Een verbetering van maar liefst 3 minuten. Een doodvermoeide afvalracer en een trotse trainer was het resultaat.

Nu door naar het belangrijkste, de kilo’s. Deze week heb ik mij zo goed mogelijk aan mijn voedingsschema gehouden. Met Timo afgesproken dat ik 1 cheat maaltijd per week mag hebben. Afgelopen zondag gezellig voetbal gekeken met de vrienden met een pizza op schoot was dit keer mijn slechtste maaltijd van de week. Als ik dit zo kan houden dan ben ik tevreden.
Vorige week meldde ik dat ik 4,5 kilo in 10 dagen was kwijt geraakt, maar dat was inclusief een dag buikgriep waardoor ik veel vocht was kwijt geraakt. Deze week voor de zekerheid nog eens op de weegschaal gestaan. De verwachtingen waren van tevoren niet hoog, we dachten dat het gewicht gelijk zou zijn of zelf ietsjes hoger doordat ik de kilo’s van het kwijtgeraakte vocht na de ziekte weer terug zou krijgen. Gelukkig waren Timo en ik blij verrast dat de weegschaal 0,5 kilo minder aangaf. In totaal dus 5 kilo kwijt in 3 weken tijd. Goed bezig zeg ik dan.

Zaterdag hadden Lynn, Brenda en ik een verrassingsuitje gepland voor onze trainers. Zij waren de weken vooraf al erg nieuwsgierig en probeerden al wat informatie uit ons te halen. We hadden een ‘walking’ dinner gepland voor ze. Dit hield in dat we vanaf de sportschool zouden wandelen naar het huis van Lynn om daar een voorgerecht zouden eten. Via Brenda met het hoofdgerecht zouden we dan naar mijn flatje wandelen voor het nagerecht. En dan uiteindelijk weer terug richting sportschool om daar te avond te eindigen. Enkele weken vooraf al gezamenlijk het gezonde menu samengesteld. Ikzelf was de hele dag in de weer om het hele huis in gereedheid te maken voor de komst van het zestal. Nu staat schoonmaken normaal gesproken niet echt hoog op mijn prioriteitenlijstje dus ik had genoeg t doen om mijn huisje presenteerbaar te maken voor de gasten. Daarnaast ben ik naar de supermarkt geweest voor mijn supergezonde nagerecht; een lekkere fruitsalade met een klein bolletje light ijs.

Verder had ik versgeperste sinaasappelsap en een zelfgemaakte gezonde 7-up variant gemaakt. Helaas was viel mijn 7-up variant niet helemaal in de smaak. Mijn verhouding tussen geperst limoen- en citroensap en spa rood was niet helemaal goed met als resultaat een iets te zuur sapje. De avond met trainers Erik, Mark en Timo en Lynn, Brenda en ikzelf was zeer geslaagd. Vooraf waren we een beetje angstig door de gevallen sneeuw, maar gelukkig waren de voetpaden redelijk te belopen op de avond zelf. Met een druk kletsende Mark naast me liepen we gezamenlijk vanaf de sportschool Van Gils langs het kanaal richting Lynn. Daar kregen we een carpaccio met stokbrood voorgeschoteld. Dat smaakte me wonderbaarlijk goed aangezien ik meer van het type ‘wat de boer niet kent …’ ben. Daarna door naar Brenda. Zij had een Thaise groene curry met rijstschotel gemaakt wat nogal pittig was. Een extra glaasje water deed mij erg goed. Als laatste door naar mijn huisje. Uiteraard smaakte mijn fruitsalade voortreffelijk, dat kan ook niet anders als echte keukenprins (ahum). Na een lange wandeling weer terug naar de sportschool, continu druk kletsend met iedereen eindigden we de avond weer waar we begonnen waren, op de parkeerplaats bij Van Gils. Een zeer leuke avond die wellicht nog een vervolg krijgt door een mogelijke ‘Cycling dinner” langs de huizen van de trainers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen