Gemeente wil hagen snoeien voor verkeersveiligheid

Foto:

Wethouder Ad van Beek gaat bekijken of de hagen rond de fietspaden op rotondes flink gesnoeid kunnen worden. Dit om de verkeersveiligheid voor met name de fietsers te verbeteren.

Mieke Breugelmans opperde dit idee tijdens de raadsvergadering. ‘Op de rotonde bij de Westerkim zijn de hagen behoorlijk laag gesnoeid. Fietsers zijn nu veel beter zichtbaar en het is daardoor voor hen een stuk veiliger. Bij andere rotondes zijn de hagen een stuk hoger. Is het geen goed idee om alle hagen langs fietspaden en dan met name op rotondes, laag te houden?’, zo stelde het raadslid voor.

Wethouder Van Beek vond het een prima idee, maar wilde eerst even afwachten of de hagen bij de Westerkim de snoeibeurt wel gaan overleven. ‘We hebben daar gesnoeid om de verkeersveiligheid te verbeteren, want er was daar een ongeluk gebeurd. Maar er is wel wat fors gesnoeid, misschien wel een beetje te. De planten moeten er natuurlijk wel tegen kunnen. We moeten dus even afwachten of ze het overleven en dan gaan we het bij de andere rotondes en de kruising bij het Cambreurcollege ook doen’, zo beloofde de wethouder.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen