Verwacht altijd het onverwachte!

Half november reisde Claudia Zuijdgeest van Het ReisAtelier uit ’s Gravenmoer af naar Botswana. Hét safariland bij uitstek. Met een zeer select gezelschap was zij uitgenodigd om deze unieke bestemming te bezoeken. “Voor mij persoonlijk was dit de mooiste reis ooit!”, omschrijft Claudia haar bezoek aan het prachtige Botswana. “Ik vertrok met weinig bagage heen maar kwam na veertien vluchten in tien dagen tijd, met een zwaar overgewicht aan indrukken terug.  Een hangover, oftewel een kater, werd ons vooraf al voorspeld maar het is er een van het formaat XXXL geworden”.  

De nationale parken Makgadikgadi, Chobe, Moremi en de Okavanga Delta werden aangedaan. “We vlogen met kleine zes tot twaalf persoonssportvliegtuigjes van park naar park waar wij in prachtige, zeer kleinschalige lodges verbleven . Het is geweldig om te zien hoe de omgeving maar ook de diversiteit aan dieren iedere keer weer verschilt en verrast”.
mwg4898q0h3vk2ytxigjfum3p
“Botswana heeft buiten een overweldigende wildvariëteit en natuur, enorm veel te bieden.
De mensen zijn er ongelooflijk gastvrij en oprecht vriendelijk en vol humor. Het eten is er geweldig. Niemand van ons heeft ook maar iets van darmproblemen ondervonden of is ziek geworden en met Zuid Afrika als buurland kun je er de meest heerlijke wijnen drinken. 
Of ik er nog spannende dingen beleefd heb?  Hoe avontuurlijk is het wanneer je jouw onderkomen voor de nacht wil betreden en er een python voor je deur ligt. Of je vraagt je tijdens je douchebeurt af waarom de tuinman nu precies bij jouw raam moet gaan staan snoeien en het blijkt een olifant te zijn? En wat dacht je van het meevliegen als co-piloot in een zes persoons sportvliegtuigje met onder je de rennende kuddes zebra’s en olifanten.” aldus een enthousiaste Claudia Zuijdgeest.
kefv7pk4vwoiu7aaxeqnxc2qc
“De mooiste zonsondergangen zien en na het eten met alle gasten rond het kampvuur je mooiste ervaringen delen” vervolgt Claudia.”Het varen in een handgemaakte kano, ‘mokoro’, met aansluitend een zwempartij in de Okavanga Delta in de wetenschap dat je 200 meter daarvoor nog krokodillen van het formaat “U” gespot hebt.  Of een bushwalk van een paar uur waar je op een paar honderd meter afstand de jacht van de leeuwen ziet? Het is een aaneenschakeling van hoogtepunten en dan noem ik nog niet eens de bijzondere verrassingen die het personeel van de lodges organiseert. Het credo van Botwana luidt dan ook: always expect the unexpected oftewel:  verwacht altijd het onverwachte…” 
            m0vnj4vnilrs00rymulmoibnd
            Een luxe lodge
Wanneer u vóór 31 oktober 2015 een rondreis naar Botswana bij Het ReisAtelier – The Travel Club boekt, ontvangt u  een uitgebreid reisboek.
Meer foto’s: zie fotoreeks boven
lcop4ft7nsk2dwi7u2nl5i0uk
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen