Da Ingrid Liberty Dames 1 boekt overtuigende zege op Shot

21 okt , 13:22 Sport
libertyd12110
Zondag 20 oktober hoefden de dames van Liberty niet ver te reizen voor hun uitwedstrijd. Ze namen het op tegen een van de twee studententeams in hun poule, Shot Dames 1.
Om kwart voor één klonk het startsignaal, en in het eerste kwart hadden beide teams tijd nodig om op gang te komen. Enkele uitbraken werden aan beide kanten vakkundig gestopt. In het tweede kwart brak het doelpuntenfestijn los. Femke Kuppens opende de score door de 0-1 binnen te tikken na een mooie pass van Jill Voskuil. Kort daarna mocht Liberty aanleggen voor een strafcorner, waarbij Eva van Strien, na een rebound, de bal hard tegen de plank sloeg voor de 0-2. Binnen dezelfde minuut volgde een prachtig backhandschot van Chelsea van Helmond, wat de voorsprong uitbreidde naar 0-3.
Na de rust waren de dames van Liberty vastberaden om de score verder uit te bouwen. Jasmijn Dominicus maakte een sterke actie over het veld, waarna Jill Voskuil, op aangeven van Femke Kuppens, de 0-4 wist te scoren. In het vierde kwart kantelde het spel enigszins en kreeg Shot meerdere strafcorners en kansen. Maar dankzij de sterke verdediging van Liberty slaagden ze er niet in om een tegendoelpunt te maken.
De dames van Liberty keren huiswaarts met een mooie 0-4 overwinning op zak. Volgende week genieten ze van een week rust, waarna er een dubbel wedstrijdweekend op het programma staat. Op vrijdag 1 november spelen ze thuis een Silver Cup-wedstrijd tegen Derby, en zondag volgt een thuiswedstrijd tegen Walcheren Dames 1.