Oranjeparkfestival 2024: Een feestelijke 20e editie

Foto:

Na maandenlange voorbereidingen heeft het Oranje Comité Dongen woensdagavond aan haar sponsoren, pers en commissieleden het programma voor het Oranjeparkfestival 2024 gepresenteerd.

Tijdens een informele bijeenkomst bij De Jong Fruit werd er onder het genot van een hapje en een drankje van Vermeulen Catering vooruitgekeken naar de 20ste editie van dit 2 daagse evenement in het centrum van Dongen. Naast een uitgebreid en spectaculair programma werden ook de nieuwste ontwikkelingen en veranderingen op een ludieke wijze toegelicht.

Indeling Festivalterrein
Door het succes en aanloop van de afgelopen jaren heeft de organisatie besloten om 1 toegangspoort te hanteren. Deze zal zijn op het Wilhelminaplein aan de zijde van de Boerenbond. In de nabije omgeving is ook een fietsenstalling te vinden. De traditionele vrijmarkt is verplaatst naar het verharde deel (parkeerterrein) van het Wilhelminaplein. Hier kunnen in alle ruimte en rust de kleedjes worden gespreid voor een succesvolle vrijmarkt. Aanmelden voor een plekje kan vanaf nu via de website www.oranjeparkfestival.nl De sanitaire voorzieningen zijn dit jaar uitgebreid en verdeeld over 3 blokken, verspreid over het terrein. De toiletten zijn gratis toegankelijk, dus de wachtrijen zullen minder lang worden.

PIN ONLY en Duurzaamheid
Om de bezoekers van het Oranjeparkfestival nog beter van dienst te kunnen zijn is het dit jaar mogelijk om bij alle barren en eettenten te pinnen, zowel met pinpas als met je mobiel. Voor de gasten die hier niet de mogelijkheid toe hebben is het nog mogelijk om een De Jong Fruit Betaalkaart op te halen. Deze kaart kan je opwaarderen met (cash) geld en daar vervolgens op het gehele terrein mee betalen. Na een succesvolle eerste uitvoering van het recyclesysteem voor drankbekers in 2023 wordt ook dit jaar volgens de landelijke richtlijnen het systeem doorgezet.

De Floris’ Hand Oranjenacht
Op vrijdag 26 april vieren we de start van het festival met onze eerste inclusieve middag; een middagvullend programma voor senioren en mensen met een beperking uit de gemeente Dongen. Een vast onderdeel is de (besloten) EM Labels sponsorborrel. Het festival kan niet bestaan zonder de steun van de vele sponsors, die even in het zonnetje gezet worden. Vanaf 19:00u is het terrein toegankelijk voor alle inwoners van Dongen om tijdens de Floris’Hand Oranjenacht een avond vol muziek, theater en entertainment te beleven. Opener op het hoofdpodium is de Dongense bigband van de Uitslaopers. Zij zullen de bezoekers verrassen met een mix van meezingers, rockende gitaren en dansbare soul. De zangkunsten van Dongen worden hierna op de proef gesteld door STARKOO; onvervalste meezingers maken deze act tot één groot feest der herkenning. Hard to Get kunnen we met recht een prima afsluiter van de Oranjenacht noemen; 5 muzikale mannen waarbij het plezier eraf spat. Of zoals zij zelf zeggen: It’s never 2 late 2 party!

In de Keurslager van Strien Festivaltent kan het niet anders dan dat de voetjes van de vloer gaan! Met een line up van Lisa Louise, Daisy en afsluiter Claploopers zal de festivaltent weer uit haar voegen barsten! Het MDM Verhuur Café Plein wordt deze avond gehost door onze Dongense vrienden van Il Garage en Behind the Decks. In de kenmerkende stijl van schroot en garage mag je je verheugen op Italo Disco, groovy house, techno en trance. See you behind the decks! Voor indrukwekkend straattheater nodigen we iedereen graag uit op onze Marel festivalweide waar Moving Fire Arts iedereen zal verbazen met een spectaculaire vuurshow!

Koningsdag 27 april
Koningsdag start om 10.00 uur met het traditionele fiets-defilé vanaf Mijzo de Volckaert, waarna het programma zich richt op de Dongense kinderen. Na de officiële opening speelt de Koninklijke Muziekvereniging Dongen hun succesvolle voorstelling Muziekfabriek; een show vol avontuur en muziek. Nieuw is dat de vrijmarkt verplaatst is naar het parkeerterrein van het Wilhelminaplein. Gelegen naast de entree biedt dit alle Dongense kinderen de mogelijkheid om een kleedje uit te rollen. Wil je een plekje bemachtigen op de vrijmarkt dan moet je je vooraf aanmelden, dit kan via de website van het Oranjeparkfestival.

 

Wegens succes hebben we ook dit jaar voor de jongste feestvierders (0-4 jaar) speciaal de Tovertuin Peuterweide ingericht. In een speciale omgeving kunnen de allerkleinsten hier rustig knutselen, zingen, springen op diverse luchtkussens, spelen in de zandbak of zichzelf laten schminken. Vanaf 13:45 start het programma in Keurslager van Strien Festivaltent met de de jongste rockband ooit op ons festival; de EastEnd Brothies, Deze 3 broers brengen een mix van rock songs van de jaren ‘80 tot nu. Met Young Ones Rock On zullen de gitaren nog wat harder gaan klinken als zij een mix brengen van dansbar hits en iconische rockknallers. Carnaval en punk in een mix; de ongewone combinatie wordt een aangeboden door de Krakers. Met een energieke show bewijzen zij dat punk nog steeds Alaaf is! Wie in Dongen kent Kroeta niet? Rock waar de spetters vanaf vliegen; Kroeta en de Gaskachels staan al 40 jaar garant voor kickass rockcovers. Afsluiter van deze dampende rockmiddag zijn de Hot Legs Fifty. De band met Dongense invloeden zorgen dat de festivaltent nog eenmaal gaat dampen met een mix van hardrock en metal. Het Gebr. Jansen B.V. Hoofdpodium wordt geopend door de achtkoppige band the Tibb; een mix van onder meer funk, jazz en ska geïnspireerd op soullabels als Motown en Stax; heerlijk om de dag mee te beginnen!

Iets steviger wordt het daarna met een Tribute to TOTO; met deze Nederlandse band, bekend van het tv programma The Tribute; Battle of the Bands mogen we ons opmaken voor hits als Hold the Line, Pamela en natuurlijk Africa. Meezingen en dansen kan hierna met de popsongs van nederlands bekendste ska- en reggae band;
SKUNK brengt alle nummers van Doe Maar. Om alles overdag in goede banen te leiden hebben we de Bredase alleskunner DJ DaHuge weten te strikken. Robert van Hemert zal aan het begin van de avond het Park Vredeoord op zijn kop zetten met een half uur Nederlandstalige muziek. Dat wordt ongetwijfeld feest met Zoet, Zout, Zuur! Een groot deel van de avond gaan we terug naar de jaren ‘90; de tijd van happy hardcore en boybands. Een ideale mix die we aanbieden met een optreden van Hardcore Vibes Band en de Boyband Battles. Dus de voetjes gaan al hakkend van de vloer, de kelen worden schor geschreeuwd tijdens het beste wat de nineties te bieden hebben. Een afsluiter van jewelste; dat mogen we de Tante Joke Karaoke Band toch wel noemen. Meezingen is onvermijdelijk tijdens deze energieke show; meld je aan, zing mee en wees de ster van de het Oranjeparkfestival!

Op het MDM Verhuur Café Plein moet je op Koningsdag zijn als je houdt van quizzen, een (speciaal)biertje en lekker eten. De mannen van Quiz’M zijn terug van nooit weggeweest en testen de bezoekers op de muzikale kennis. Vanaf halverwege de middag bouwen we de tent om en moet je hier zijn als je houdt van Nederlandstalige muziek; Romke, Matthijs Koning en Frank Smeekens zullen de stembanden flink laten testen. Na het meezingen gaan de beats het overnemen met G-Style, DJ MnO en Robin G & Maurice

Festivalweide
Even geen zin in muziek? Dan biedt de Marel Festivalweide een mooie toevlucht. Op het veld staan diverse attracties voor jong en oud. Zin in playbacken, een BRICKROOM met Lego master Marcel, voorleesverhalen of dansen in een partybus? Speel je liever games op groot scherm? Op de festivalweide kan het allemaal!

 

 

Dank
Natuurlijk kan een festival niet bestaan zonder hulp, veel hulp. De organisatie mag ook dit jaar weer rekenen op de vele handen van commissieleden, vrijwilligers en behulpzame verenigingen. Fantastisch dat zij elk jaar weer klaar staan! Ook de leveranciers, waaronder alle horecaondernemers die zorgen voor de invulling van het Fornuis aan Huis eetplein, staan weer paraat. Tenslotte is de onmisbare bijdrage van alle sponsoren ook dit jaar weer fenomenaal. Alle voortekenen zijn gunstig voor een fantastisch Oranjeparkfestival 2024!

Over enkele weken valt bij ieder huishouden in Dongen de festivalkrant op de mat. Er zullen ook festivalkranten beschikbaar zijn bij de Cammeleur en BART. Mocht je ondertussen nieuwsgierig zijn naar het volledige programma, kijk dan snel op www.oranjeparkfestival.nl. Hier is uiteraard ook alle praktische informatie te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen