Nieuw elan voor Brasserie Winkk

Foto:

Op nieuwjaarsdag droeg eigenaar Henk Kasius de sleutel van Hotel De Villa en Brasserie Winkk over aan de nieuwe eigenaren Arjan en Monique van de Kuilen-Verhagen.
Arjan en Monique hebben grootse plannen met de Brasserie die over enkele maanden ook een nieuwe naam gaat dragen: ‘Brasserie Kakelbont’.

“De prachtige villa heeft een exclusieve uitstraling” aldus Arjan, “wij willen de komende maanden gebruiken om het interieur te restylen. Het wordt hip en eigentijds. De bedoeling is dat de drempel om binnen te stappen verdwijnt. Iedereen moet er zich thuisvoelen in – misschien wel – het mooiste pand van Dongen.”

Deze uitdaging gaat Arjan van de Kuilen aan met zijn vrouw Monique, die opgegroeid is in Dongen en de Dongense gemeenschap goed kent. “We blijven de komende tijd natuurlijk gewoon doordraaien en werken stap voor stap naar het nieuwe concept. Daar hebben we een paar maanden voor nodig. Ergens in het voorjaar van 2024 zal er een officiële heropening zijn en vanaf dan zal de naam ook ‘Brasserie Kakelbont’ worden Die naam is op zich al uitnodigend en wij hopen dan ook dat vele Dongenaren nieuwsgierig genoeg zijn om dit nieuwe concept komen ervaren. Toegankelijkheid, gastvrijheid, een thuisgevoel…dat zijn de kernwaarden die we graag willen uitstralen.”

Aan het menu zullen in de komende tijd stap voor stap wat nieuwe gerechten toegevoegd worden. “Het zal wat laagdrempeliger worden” zegt Monique, “je kunt bij ons straks bijvoorbeeld ook terecht voor een heerlijke hamburger. Het wordt een brasserie waar je met het hele gezin kan genieten van heerlijk eten voor een eerlijke prijs in een sfeervolle ambiance. Jong, oud, arm, rijk…iedereen is welkom!”

Hotel De Villa, in hetzelfde statige pand, heeft de afgelopen jaren een prima reputatie opgebouwd en de bezettingsgraad is voor het komende jaar al veelbelovend. “We leggen onze focus dus vooral op de brasserie, want in Dongen is er zeker ruimte voor een goed, betaalbaar restaurant waar iedereen zich welkom voelt.”

Het personeel van Brasserie Winkk en Hotel De Villa gaat gewoon mee over naar de nieuwe eigenaren. “Dat zijn mensen met ervaring, die de Dongenaren en hun wensen ook goed kennen” aldus Arjan. “Maar we zijn ook zeker op zoek naar uitbreiding van het team voor de komende periode dus je kunt altijd contact met ons zoeken als je deel wilt gaan uitmaken van het team van Brasserie Kakelbont, waar het altijd bruist.”

Henk Kasius is blij dat Hotel de Villa en de brasserie in de enthousiaste handen van Arjan en Monique zijn beland. “In de vijftien jaar dat ik hier nu inzit, hebben we een mooi en gezond bedrijf opgebouwd. Daar ben ik heel trots op. Daarbij heb ik de steun gevoeld van de Dongenaren en dat heb ik altijd als heel prettig ervaren. Ik ben daar heel dankbaar voor. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Ik ben er van overtuigd dat Arjan en Monique, die een stukje jonger zijn, dit bedrijf van nieuwe impulsen gaan voorzien en dat is goed. Ik zal overigens regelmatig in Dongen te zien blijven, want mijn dochter heeft hier de liefde gevonden en woont in deze mooie plaats. Zo kan ik de ontwikkelingen hier ook een beetje blijven volgen.”

Brasserie Winkk
Hoge Ham 124
51094 JK Dongen
Tel 0162 386777
www.winkk.nl

Nieuwe website voorjaar 2024

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen