Woningen op achterterrein Hubo aan Hoge Ham

Foto:

Als de gemeenteraad daarmee akkoord gaat komen er 10 woningen op het achterterrein van Hubo Aarts aan de Hoge Ham.

Het College is er in ieder geval enthousiast over en wil er graag aan meewerken. ‘Er is nog steeds heel veel vraag naar woningen en appartementen in het centrum en het terrein, waarop nu opslaghallen van Hubo staan, krijgt door de woningbouw een kwaliteitsimpuls,’zo motiveert het College. Voor Hubo blijft een gedeelte gereserveerd voor de bouw van een nieuwe opslaghal en 12 parkeerplaatsen voor klanten.

Door: Bernadette Klerx

Hilva Vastgoed B.V. gaat het plan ontwikkelen. Het gaat hierbij 2 (senioren)koopwoningen en 8 huurappartementen in de categorie middelduur. Er worden tevens 15 parkeerplaatsen aangelegd en de bewoners moeten straks via de Jan Willemenstraat in het aangrenzende plan De Hoogt erin en eruit. De klanten van de Hubo blijven in- en uitrijden via de Hoge Ham. De bestaande oude opslaghallen van Hubo, die in slechte staat verkeren, worden gesloopt en daarvoor komt een nieuwe hal in de plaats.

Grote behoefte aan middeldure huur
Het College juicht deze ontwikkeling toe, want de ligging van het Hubo-terrein is uitermate geschikt voor woningen, ’zo redeneert het College. Daarnaast vindt ze de toevoeging van met name de appartementen in de categorie middeldure huur een groot pluspunt. ‘In Dongen is ook juist hier grote beoefte aan,’ zegt het College.

Het plan heeft al ter inzage gelegen en daarop is een reactie binnengekomen. Die richtte zich met name op de toename van de verkeers- en parkeerdruk en inbreuk op de privacy. Het College denkt dat dat allemaal wel meevalt en ziet daarom geen aanleiding om het plan te wijzigen; volgens het College komen er voldoende parkeerplaatsen en is er op het terrein sowieso genoeg ruimte om de afwikkeling van in- en uitrijdend verkeer en het parkeren op een aanvaardbare manier op te lossen.

De gemeenteraad bespreekt het plan aanstaande donderdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen