“Dongen zaterdag verliest van zichzelf.”

10 okt 2023, 12:09 Sport
vvdongenballogo
Na de eerste wedstrijd tegen buurman ONI met winst te hebben afgesloten, kwam na een weekje rust Woudrichem naar Dongen. Een tegenstander die de competitie niet rooskleurig was begonnen: een wedstrijd verloren en een gelijk.
Door Piet Scheepers
Het elftal van trainer/coach Lars Jansens had echter een collectieve offday. “We creëren in de eerste helft vijf 100% kansen. We hadden Woudrichem zonder enige hoop de kleedkamer in moeten sturen. We verliezen van onszelf,” was na afloop de eindconclusie van Jansens. “Dat twee individuele fouten beslissend zijn, hebben we aan onszelf te danken.”
Dongen maakte het zichzelf moeilijk tegen een tegenstander die gaande de wedstrijd met zeven man in de verdediging kroop. Dongen had zelfs geluk toen in de zevende minuut een doelpunt van de bezoekers voor buitenspel werd afgekeurd. De thuisploeg die de gehele wedstrijd Woudrichem ver in het eigen strafschopgebied terugdrong, kon niet door deze gegroepeerde defensie heen komen. Met enkele uitvallen doken de bezoekers af en toe gevaarlijk voor het doel van Tom van Strien op. Deze middag was hij een sta in de weg voor Woudrichem. Met prima reddingen hield hij tot de rust de nul. Het was aan Robin de Man om op slag van rust de score te openen. Het had dan al minimaal 3-0 kunnen staan.
De tweede helft verliep voor Dongen zoals je dat niet graag overkomt. Dongen dwong de bezoekers ver terug in eigen zestien, maar kon deze groene muur niet slechten. Hoge ballen waren voor de koppers van Woudrichem en over de grond kwamen de ballen niet aan. Met nog bijna een kwartier te spelen brak voor Dongen een ongelukkige periode aan. Twee Dongen verdedigers, rond de middenstip, liepen elkaar in de weg waardoor het bekende spreekwoord: Als twee vechten om een been, loopt de derde er mee heen, toegepast kon worden. Doelman Tom van Strien had geen antwoord op de één tegen één situatie. Woudrichem kwam gelijk. Nog geen drie munten later een gelijke situatie. In één tegen één situatie rond de middenstip, Dongen was weer ver opgedrongen, gleed de Dongenspeler uit, waardoor zijn Woudrichem tegenstander vrije doorgang had richting Dongendoel. De 1-2 was ook een feit. Aandringen van Dongen in blessuretijd zou nog de gelijkmaker op kunnen leveren. Een doelpoging ging over en even daarna een kopbal op de lat.
Na afloop waren de spelers zich bewust dat zij de wedstrijd gewoon uit handen hadden gegeven. “Tegen dit Woudrichem, en met het aantal gecreëerde kansen, hadden twee tegengoals zelfs nog drie punten op moeten leveren omdat wij zelf meer hadden moeten scoren! Niets ten nadele van Woudrichem. We hebben van onszelf verloren,” was de eindconclusie van Lars Jansens.
Komende zaterdag gaat Dongen uit naar BLC Den Bosch.