Ronde van Midden-Brabant en Ronde van Dongen: 24 september.

Foto:

De voorbereidingen voor de traditionele wielerdag in het centrum van Dongen zijn weer in volle gang. Als de verwachte 168 renners voor de Ronde van Midden-Brabant op zondagmiddag 24 september rond half één worden weggeschoten, worden in afwachting van de doorkomsten verschillende wedstrijden georganiseerd onder de noemer: Ronde van Dongen. Er zijn vijf doorkomsten langs start en finish van de Rond van Midden-Brabant, waarna de finale volgt.

Door Piet Scheepers
Het is ook de basisschooljeugd die, hopelijk bij mooi weer, het publiek weer een leuke middag bezorgd. Dit jaar is de organisatie gevraagd of er ook een moment kon worden ingeruimd voor ID -renners, sporters met een verstandelijke beperking. ID staat namelijk voor Intellectual Disability. De renners fietsen de wedstrijden op een racefiets of tandem. Alle renners met een verstandelijk handicap rijden samen in één categorie. Een eventuele extra lichamelijke handicap maakt daarbij dus geen verschil.

Als deze categorie van start gaat, rijden zij hetzelfde rondje als de jeugd: Start bij Cafe d’ Ouwe Sok richting Ger. Majellastraat, bij Van Holst linksaf Kardinaal van Rossumstraat in, dan linksaf Torenstraat in aan het einde weer linksaf Tramstraat richting finish. Dit rondje is plus minus 750 meter. Meer informatie over deze wedstrijd volgt.

Dikke Banden Race heet nu: Ready to Race
Inmiddels zijn de scholen weer begonnen en als het goed is heeft de schooljeugd de Dikke Banden Race Flyer mee naar huis gekregen. De organisatie, de stichting Wielerbelang Dongen, heeft vorig jaar een nieuwe categorie toegevoegd: Categorie 1, kinderen van 2 – 4 jaar. Zij moeten een halfrondje afleggen op een loopfietsje en starten daarom in de Torenstraat, bereikbaar via het pad tegenover d’ Ouwe Sok. Helaas werd het vorig jaar een verregende dag. Maar….dat mocht de pret niet drukken. Want wat was de aanmelding voor deze loopfietsjes race geweldig groot!

Alle deelnemers maken kans op de fiets via de loterij. Jouw naam is bekend bij de inschrijving. Na afloop wordt deze fiets verloot en krijgen de deelnemers een ijsco bon van Smaak. Voor iedere winnaar is er weer een beker. Ook het snelste meisje ontvangt een beker. De organisatie leent je een helm, als je deze niet hebt. En je krijgt een rugnummer.

Inschrijven loopt via: www.ready2race.nl Nadat jij je hebt ingeschreven kun je op zondag 24 september je aanmelden en rugnummers afhalen vanaf 12.30 uur tot uiterlijk 30 minuten voor aanvang van jouw categorie bij Cafetaria Eethuis van Holst. Volgende keer de startijden per categorie en meer over de Ronde van Midden-Brabant.

 

Cookieinstellingen