Ontdeklab Theek 5: aan de slag met wetenschap en techniek

13 okt 2022, 14:21 Nieuws
ontdeklab
In het Ontdeklab van Theek 5 Dongen kunnen kinderen van groep 6 tot en met 8 aan de slag met wetenschap en techniek door middel van verrassende proefjes en interessante onderzoekjes. Ben jij een wetenschapper in de dop? Meld je dan aan voor het Ontdeklab. Het eerste Ontdeklab start woensdag 19 oktober van 14.30 tot 16.30 uur.
Maak tijdens deze techniekworkshop een razende rotormobiel. Dit is een zelfgemaakte racewagen die wordt aangedreven door een propeller op een motortje met een batterij. Met deze propeller gaat het voertuig door het verplaatsen van lucht op vier wielen vooruitrijden. Als je zelfgemaakte racewagen rijdt, dan kan je deze versieren met stiften, knutselmaterialen. De plastic onderdelen zijn gemaakt met een 3d printer. Racen maar!
Over het Ontdeklab
Bij het Ontdeklab Dongen duiken we samen in de interessante wereld van wetenschap en techniek. Leer technische proefjes, maak bijzondere dingen of doe gave onderzoekjes. Iedere maand is er een nieuw thema. Kijk voor meer informatie over de proefjes en thema’s op de website.
Aanmelden
Ben jij een onderzoeker in spe, meld je dan aan! Ga naar www.theek5.nl/activiteiten voor meer informatie over de proefjes en reserveer gratis een plekje. Ieder maand is er een ander thema, dus kom gerust vaker langs!