Weer veel aanmeldingen voor Dikke Banden Race

17 sep , 13:12 Sport
dbr24
Komende zondag 22 september zijn de weersvoorspellingen gunstig. Mooi weer. Hopelijk dus weer volop belangstelling langs de kant tijdens de Dikke Banden Race voor de jeugd.
Afgelopen maandag ging het aantal inschrijvingen door de 100 kinderen. Zo zijn er in de categorie 5-6-jarigen al 39 aanmeldingen. En er worden er nog meer verwacht! Bij de grote jongens, die om 12.30 uur van start gaan voor de 54e Ronde van Midden-Brabant, een aantal kanshebbers. Daaronder winnaars van weleer. De aandacht zal deze ronde ook uitgaan naar JEGG DJR Academy. De opleidingsploeg van wielervereniging De Jonge Renner richting Visma Lease a bike. Zij rijden als ’t ware een thuiswedstrijd. Hoe gaan zij zich staande houden in dit rennersveld dat bestaat uit 168 renners. Daaronder een Noorse en een Duitse wielerploeg.
Door: Piet Scheepers.
Koersdirecteur Martin van Steen en parkoersverantwoordelijke Arthur van Dongen tipten een aantal kanshebbers in dit grote peloton. De renners worden dit jaar elf keer over de kasseienstrook in de Watertorrenstraat gestuurd. Dan volgt een kleine ronde waarna rond de klok van half vijf de winnaar over de eindstreep zal stormen. De winnaar van vorig jaar Max Kroonen staat in ieder geval aan de start. Ook de nummer 2, Guillaume Visser, zal er alles aan doen om dit jaar een stapje hoger te eindigen. Hidde van Veenendaal, winnaar in 2021, zal met zijn Metec ploeg alles in het werk zetten om voorin te willen eindigen. Hoe interessant deze ronde voor sommige renners is, laat nummer 10 merken. Martin Pluto reed onlangs in het peloton mee bij het EK voor profs. Mogelijk dat hij zich hier in de kijker van een prof formatie rijdt. Zoals eerder geschreven zullen velen uitkijken wat de JEGG DJR Academy in deze thuiswedstrijd presteert.
Zondag wordt het startschot om 12.30 uur gegeven ter hoogte van café d’Ouwe Sok, waar ook de start- en finishlijn zijn getrokken.
Starttijden Ready2Race, de Dikke Banden Race voor de jeugd.
Categorie 1 (2-4 jaar): 13.15 uur
Categorie 2 (5-jarigen): 13.30 uur
Categorie 2 (6-jarigen): 13.55 uur
Categorie 3 (7-8 jaar): 14.10 uur
Categorie 4 (9-10 jaar): 14.40 uur
Categorie 5 (11 -12 jaar): 15.20 uur.
Prijsuitreiking rond 16.00 uur. Tevens verloting Mountain Bike.
Tijdens de start wordt aangegeven hoeveel rondjes er worden gereden. De jongste deelnemertjes vertrekken op hun loopfietsje in de Torenstraat voor een halfrondje, 375 meter om 13.15 uur. Bereikbaar via de pad naast bakker Filius tegenover d ‘Ouwe Sok. Rugnummers afhalen 30 minuten voor aanvang van jouw categorie bij Cafetaria Eethuis van Holst. Inschrijven kan nog via: