Wat voor bed past het beste bij mij?

Foto: desuite.nl

Ingezonden Artsen zijn van mening dat voldoende slaap een van de belangrijkste dingen is die we kunnen doen om onze gezondheid te behouden en te verbeteren. Het belang van een matras voor een goede nachtrust wordt vaak over het hoofd gezien, en veel mensen blijven een matras gebruiken die niet voldoende ondersteuning en comfort biedt.

Een nieuw matras is een aanzienlijke uitgave, maar het is een stap die u kan helpen beter te slapen, zoals de matrassen van De Suite. Zoals bij elke grote aankoop, wilt u er zeker van zijn dat u de best mogelijke beslissing neemt.

Soorten matrassen
Als u net begint met uw zoektocht naar een nieuwe matras, hebt u zich zeker gerealiseerd dat er heel wat mogelijkheden zijn. Begin met na te denken over matrassoorten als een methode om je te oriënteren. Bijna elke matras valt in een van de vijf categorieën: schuim, binnen vering, hybride, latex, of luchtbed. Innersprings zijn het meest bekend en waren ooit de standaard in huizen over het hele land. Sommige matrassoorten daarentegen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Alle matrassen hebben verschillende pasvormen waardoor ze soms wel en soms niet in de twijfelaar hoog laag bed passen.

Deze aanvullende matrassoorten hebben aan populariteit gewonnen omdat ze dynamischer kunnen presteren. Met de uitbreiding van de onlinematrassenmarkt zijn ze ook betaalbaarder en toegankelijker geworden. Inzicht in de grondbeginselen van elk van deze categorieën kan u helpen uw opties te beperken bij uw zoektocht naar de beste matras.

Schuim
Deze matrassen hebben geen spiraal en zijn volledig gemaakt van schuim. Ze bieden een bovengemiddelde lichaamscontour, drukverlichting en bewegingsisolatie, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zijslapers en koppels. Traag schuim is het meest bekende van de schuimsoorten die in deze matrassen worden gebruikt.

Innerspring
Innerspringmatrassen hebben een ondersteunende structuur op basis van spiraalveren en slechts een paar extra lagen. Hoewel de spiraal enige ondersteuning biedt, ontbreekt het de binnen vering vaak aan drukverlaging. Hun slaapoppervlak is veerkrachtiger, met minder bewegingsisolatie. Ze zijn populairder bij budgetklanten vanwege hun lagere prijs.

Hybride
Een hybride matras heeft twee hoofdcomponenten: een binnen vering ondersteunende kern en een groot schuim comfortsysteem. In de comfortlagen kan schuim of latex worden gebruikt, en er kan ook een kortere laag spoelen (bekend als microspoelen) worden gebruikt. Deze matrassen bieden een combinatie van veerkracht en contouren met een lage warmte-retentie, en afhankelijk van hoe ze zijn gemaakt, kunnen ze een geschikte match zijn voor slapers in elk postuur.

Latex
Wanneer alle lagen van een matras uit latexrubber bestaan, spreekt men van een latexmatras of een latexmatras. Voor de eenvoud noemen we het gewoon een latexmatras. Ze hebben een uitstekende veerkracht en duurzaamheid, evenals een bescheiden contour. Ze zijn een populaire keuze onder milieubewuste shoppers wanneer ze gemaakt zijn van natuurlijke en biologische latex.

Luchtbed
Een luchtkamer dient als de ondersteunende kern van een luchtbed. In het matras is een pomp ingebouwd die met een smartphone of afstandsbediening kan worden bediend om met een druk op de knop lucht toe te voegen of te onttrekken, zodat de slapers de grootst mogelijke flexibiliteit in hardheid krijgen. Luchtbedden zijn populair bij koppels omdat elke kant op een andere hardheidsgraad kan worden ingesteld.

Reacties

Cookieinstellingen