Vertraging voor nieuwe huisvesting Voedselbank

24 jun 2021, 23:08 Nieuws
voedselbank
De start van de bouw van een nieuw onderkomen voor de Voedselbank op het terrein van de Eagle Shelter heeft vertraging opgelopen. De start van de bouw was eigenlijk al gepland voor eind april, maar een aantal omwonenden heeft bezwaren ingediend tegen de omgevingsvergunning. Die moeten dus eerst afgehandeld worden voordat de bouw van start kan. Dat antwoordde wethouder Eline van Boxtel op vragen van D66-raadslid Marieke Schouten.
Door: Bernadette Klerx
De Voedselbank blijft nu voorlopig in het gemeentehuis, waar ze tijdelijk onderdak heeft gevonden nadat ze het gebouw aan de Planetenstraat moest verlaten. Het gebouw aan de Planetenstraat, dat eigendom is van Casade, wordt gesloopt om plaats te maken voor woningen. Na een lange en moeizame zoektocht naar een geschikt onderkomen, kwam de Eagle Shelter in beeld, die de Voedselbank met open armen ontving. Er werd flink vaart gezet om de bouwplannen zo snel mogelijk te realiseren. Maar dat is nu dus vertraagd.
Het huidige gebouw van de Eagle Shelter wordt uitgebreid om plaats te bieden aan de Voedselbank. Wanneer de Voedselbank definitief naar de Eagle Shelter kan verhuizen, hangt af van de afwikkeling van de bezwaren. Volgens wethouder Van Boxtel wordt daar op dit moment druk overleg over gevoerd. De Voedselbank blijft in ieder geval tot eind augustus in het gemeentehuis. Mocht daarna het nieuwe onderkomen nog niet klaar zijn, dan blijven ze nog een tijdje in het gemeentehuis of er wordt gezocht naar een andere tijdelijke oplossing, beloofde de wethouder.