Olympia’60 wil graag volgende stap zetten

20 sep , 8:33 Sport
nvv2425
Zaterdag start voor Olympia’60 de competitie. Na de versterkte degradatieregeling waarmee de KNVB de voetbalpiramide probeert te herstellen, komt het team van trainer Nick van Vugt uit in de vijfde klasse. Toch meende de sympathieke oefenmeester uit Tilburg zijn contract te moeten verlengen.
Welwillendheid
“Ik heb inderdaad de diverse zaken op een rijtje gezet. Als jonge, ambitieuze trainer wil ik in de toekomst sportief stappen maken. Bij Olympia wil ik me graag verder bewijzen, tastbaar resultaat met elkaar creëren.” Nick van Vugt heeft het zichtbaar naar zin zijn bij Olympia’60.  “Ik heb een geweldige groep met een mooie kring er omheen van clubmensen die samen vooruit willen. Dat gaat van mijn technische staf tot aan de trouwe supporters. Ik voel aan alle kanten de welwillendheid om samen vooruit te komen. Het is daarom hier leuk werken en dat wil ik met mijn team ook uitstralen.” In de begeleidingsstaf is weinig veranderd. Ook dit seizoen zal Patrick Voskuil Nick assisteren. Grensrechter Albert Snelders zal weer de vlag ter hand nemen. Nieuw is de komst van Jonas van den Meijdenberg die de rol van teamleider zal gaan vervullen.
Ervaring en klik
De Olympia’60 selectie kan dit seizoen een achttal nieuwe spelers verwelkomen. Sven Noordijk kwam na een jaartje afwezigheid zich weer melden op sportpark Crispijn. Van v.v. Dongen kwamen Dennis Aarts en Jannik van de Pas over. Stefan van Dongen en Geert Jacobs verruilden hun groene shirt van DVVC voor het rood-wit van Olympia’60. De jonge Thijs Struiksma kwam over van v.v. Rijen. Jeroen Hultermans en Jimmy de Bruijn besloten vanuit een lager team voor hun kans te gaan bij de selectie. Het is het resultaat van een drukke zomer waarin technische commissie, spelers en trainer druk zijn geweest om voor verbreding van de selectie te gaan. Daarbij is specifiek gezocht naar wat meer ervaren jongens met een leeftijd van midden twintig. En misschien nog wel belangrijker, spelers die in de groep passen. En dat is gelukt. De nieuwelingen zijn blij met hun keuze en hebben een klik met de overige spelers en de vereniging.
Ontwikkeling
Vorig jaar hebben de jonge jongens het uitstekend gedaan. Maar het is juist ook voor hen fijn dat er meer evenwicht aanwezig is. Voor een aantal jongens betekent dit dat men naar het tweede selectieteam is verwezen. Dat is misschien voor hen nu even vervelend. Nick licht toe: “Ik heb bewust met 1 op 1 gesprekken uitgelegd waar iedereen aan toe is. Jonge spelers moeten vooral veel kunnen spelen. Door deze keuzes te maken, komen sommigen toe aan veel meer voetballen. Alleen dan kun je je nog beter ontwikkelen. En daarbij, gedurende het seizoen blijkt altijd maar weer dat we iedereen keihard nodig hebben.”
Gunfactor
Binnen de eerste selectie is de concurrentie nu ook stevig toegenomen. “Ja, daar ben ik wel blij mee. Het geeft toch een extra prikkel. Het is mooi te zien dat iedereen voor zijn kans gaat. Daarnaast zie ik toch ook een grote gunfactor richting spelers die een basisplaats verdienen. De wil en de bereidheid om er samen voor te gaan is aanwezig. Supertof bijvoorbeeld dat we volgende week, als Olympia’60 vrij is, al meteen een leuke teambuildingdag gaan doen. Het past prima bij deze groep.”
Stappen vooruit
Gaat deze groep ook meer resultaat opleveren, is dan een logische vervolgvraag? “Jazeker, maar in welke mate moeten we gewoon afwachten.” In de voorbereiding en de bekerwedstrijden waren niet alle wedstrijden succesvol. Nick wijt het aan de sterke tegenstanders in de bekerpoule, nog veel afwezigen door vakanties, kleine blessures en toch ook het aan elkaar wennen van de spelers. De trainer keek in de voorbereiding dan ook minder naar de resultaten. Buiten de genoemde zaken wilde hij gewoon ook iedereen aan het werk zien. “Ik zie wel degelijk een forse stap vooruit vergeleken met het vorige seizoen. Organisatorisch en voetballend staat het een stuk beter.” Zo zag hij tegen SCO een uur lang een prima wedstrijd. “Het was verdedigend degelijk en conditioneel in orde. Aanvallend zit er meer potentie in dan dat we hebben laten zien. Maar ook daar zie ik stappen.”
Afwachten
In de competitie wil Olympia’60 mee gaan doen voor een periodetitel. Het blijft in deze klasse altijd lastig wat voor team je tegen krijgt. “Een aantal teams kennen we natuurlijk nog van vorig jaar. Maar van de nieuwe teams (soms uit een switch van zondag naar zaterdag) is het altijd weer afwachten”, aldus Nick die superveel zin heeft in de competitiestart.  Zaterdag wacht het eerste competitieduel thuis tegen Rood-Wit Veldhoven. “Wat ik gehoord heb een team met een aantal oud (zondag)selectievoetballers met veel ervaring. We gaan het zien en gaan er vol voor. Pas na een aantal wedstrijden kunnen we zeggen hoe we ons verhouden in deze klasse.”