‘Vandaalbestendige’ afvalbakken doen het goed

Foto:

De nieuwe afvalbakken die beter bestand zijn tegen vandalisme, hebben de eerste test goed doorstaan. Tijdens de jaarwisseling zijn deze afvalbakken ‘open’ gebleven en dat heeft geen problemen opgeleverd.

Door: Bernadette Klerx

Dat antwoordde wethouder René Jansen op vragen van D66-raadslid Maarten Baijens. In december vorig jaar startte de gemeente een pilot met deze vandaalbestendige afvalbakken en het raadslid was reuze benieuwd of dat een succes was geworden. De ‘gewone’ bakken worden tijdens Oud en Nieuw altijd afgesloten of weggehaald.

De speciale afvalbakken staan overigens bij wijze van proef nog maar op twee plaatsen in de gemeente: in park Vredeoord en in de buurt van de Hertog Jan sportvelden.  Op de vraag van Baijens of er nu meer van dit soort bakken komen, wilde de wethouder nog geen uitsluitsel geven. ‘Het isnog eenbeetje te vroeg om daarover te beslissen. We hebben besloten om de pilot te verlengen. Aan het eind van 2019 zullen we dan bekijken of het zinvol is om meer vandaalbestendige bakken te plaatsen en op welke plaatsen.  De wethouder gaf ook nog aan dat de ‘hufterproofbakken’ € 450 per stuk kosten, € 100 meer dan een normale bak. In Dongen en ’s Gravenmoer zijn in totaal ruim 400 afvalbakken.

Reacties

article
104266
De nieuwe afvalbakken die beter bestand zijn tegen vandalisme, hebben de eerste test goed doorstaan.
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190208/vandaalbestendige-afvalbakken-doen-het-goed/
2019-02-08T12:41:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/02/08161059/afvalbak.png
D'n Ham Vandaag, Nieuws