Verkeersexamen voor 250 Dongense kinderen

Foto:

Na onlangs uitgebreid te zijn getest op hun theoretische kennis van de verkeersregels moesten de leerlingen uit de groepen 7 van het basisonderwijs uit Dongen en ’s Gravenmoer donderdag ook nog een route door Dongen fietsen om te laten zien dat ze deze boekenwijsheid ook goed toe konden passen. In totaal waren er dit jaar 250 examenkandidaten.

De hele dag kon men dan ook kinderen door Dongen zien fietsen met oranje hesjes, gespannen kopies, keurig uitgestoken handen, zich zo perfect mogelijk aan de verkeersregels houdend. Velen haalden vandaag hun verkeersdiploma, waardoor het in Dongen nog veiliger is op straat dan het al was. Wethouder Ad van Beek gaf donderdagochtend  het officiële startsein. Zijn collega Bea van Beers nam vanmiddag een kijkje.

Ook dit jaar weer kon het praktisch verkeersexamen mede mogelijk gemaakt worden dankzij de hulp van meer dan 60 vrijwilligers die uitgerust met mobilofoons de Centrale Post op de hoogte hielden van de prestaties. En natuurlijk ook dankzij alle meesters en juffen van de groepen 7 die de kinderen dit allemaal poogden bij te brengen.

ALLE GESLAAGDEN: VAN HARTE GEFELICITEERD !!

Reacties

Cookieinstellingen